OfficeGrip_logo

WHITEPAPER: 7 STAPPEN VOOR PRODUCTIEVER WINKELPERSONEEL

 

De retail is bezig met een grote transformatie. Het zijn allang niet meer alleen fysieke winkels die de dienst uitmaken. Webshops zijn een geduchte concurrent. Digitale technologie blijkt dé aanjager van verandering bij winkels. In de race naar betere service tegen de beste prijs zijn winkels meestal vergeten het winkelpersoneel digitaal aan te sluiten. In deze whitepaper lees je hoe je in 7 stappen jouw medewerkers productiever maakt. Hieronder noemen we alvast de eerste twee stappen.

Stap 1: een e-mailadres van de zaak

Vaak zijn het hoofdkantoor en de winkelvloer twee gescheiden werelden. Op het hoofdkantoor is iedereen aangesloten op het nieuws van het bedrijf. De medewerkers op de winkelvloer hebben geen eigen computer, dus vaak ook geen e-mailadres van de zaak. Hierdoor missen ze vaak nieuwtjes waardoor ze minder betrokken zijn bij het bedrijf. Door de medewerkers op de winkelvloer een e-mailadres van de zaak te geven krijgen ze een gevoel van verbondenheid en kunnen ze meedoen met de digitale communicatie van het bedrijf.

Stap 2: app van de zaak

Met een bedrijfsapp op hun smartphone zijn medewerkers aangesloten bij het bedrijf. Op deze manier hebben ze onmiddellijk toegang tot nieuws, marketingacties of het vakantiebeleid. Dat kan per persoon, per groep, filiaal of regio. Op die manier weet iedereen bijtijds hoe de winkel eruit gaat zien tijdens de voorjaarsspecial. Hierdoor kan men er naartoe werken en beleven. En de vernieuwde receptuur voor de Koningsdag-tompouces of de nieuwe dresscode? Geen informatievelletje meer in de kantine, maar iedereen ontvangt een leuk bericht (al dan niet met video, quiz of achtergrondinformatie) op de app die ze overal en altijd kunnen raadplegen.

Ben je benieuwd naar de rest van de stappen en hoe je dit kan toepassen binnen jouw bedrijf? Download dan het whitepaper “7 keer productiever winkelpersoneel”.

 

    Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.