Max Havelaar Netherlands – Fairtrade Belgium

 

De uitdaging

Max Havelaar Netherlands en Fairtrade Belgium zijn onderdeel van een grote internationale Fairtrade beweging. Dit betekent dat er onderling veel samengewerkt wordt tussen de internationale organisaties, met in het bijzonder de samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische organisaties.

Er diende dus een samenwerkingsplatform gerealiseerd te worden waarbij gemakkelijk informatie gedeeld kon worden met de verschillende internationale organisaties, én waarbij er nog gemakkelijker informatie gedeeld kon worden tussen de collega’s in Nederland en België.
 

De oplossing

Max Havelaar Netherlands en Fairtrade Belgium hebben samen met OfficeGrip besloten om SharePoint in te zetten als samenwerkingsplatform. Om het delen van informatie tussen de twee organisaties zo gemakkelijk mogelijk te maken is er gekozen om beide organisatie gebruik te laten maken van één SharePoint platform waarbij ieder een eigen entiteit heeft binnen het platform.

Zo is er een duidelijke scheidslijn tussen de twee organisaties, maar is het delen van informatie tussen beide organisaties erg laagdrempelig. De overige internationale organisaties kunnen gemakkelijk toegang krijgen op het SharePoint platform voor de onderdelen waar zij toe uitgenodigd worden.

Door SharePoint in te zetten als samenwerkingsplatform is voor alle Fairtrade organisaties de meest recente informatie gemakkelijk en snel voorhanden, en blijft deze informatie altijd binnen het beveiligde en gecontroleerde SharePoint platform.