[typo_columns style=”typo_one-third”]
[typo_alert style=”typo_geel”]
Max Havelaar Netherlands & Fairtrade Belgium
[/typo_alert]
Bedrijfsinformatie
Sector
Non-profit organisatie
Medewerkers
NL: 18
BE: 15
Vestiging
NL: Utrecht
BE: Brussel
Opgericht
NL: 1988
BE: 1989
Activiteiten
De activiteiten van Max Havelaar Netherlands en Fairtrade Belgium bestaan uit het uitbouwen en controleren van het Fairtrade keurmerk in Nederland en België. Beide organisaties zijn onderdeel van een grote internationale Fairtrade beweging. Samen wordt geprobeerd om zowel bedrijven als consumenten in Nederland en België bewust te maken van het belang van eerlijke handel en te overtuigen dat ze via het keurmerk makkelijk een concrete bijdrage kunnen leveren.
www.maxhavelaar.nl
www.fairtradebelgium.be
[/typo_columns]
[typo_columns style=”typo_one-third.last”]
[typo_alert style=”typo_geel2″]
Max Havelaar Netherlands helpt net als Fairtrade Belgium kleine producenten in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.
Via het internationale Fairtrade keurmerk werken Max Havelaar Netherlands en Fairtrade Belgium stap voor stap aan het realiseren van haar visie. Het keurmerk is in Nederland ook bekend als Max Havelaar keurmerk. Fairtrade is een ontwikkelingsmodel, het is nooit af en kan altijd beter.
[/typo_alert]
De uitdaging
Max Havelaar Netherlands en Fairtrade Belgium zijn onderdeel van een grote internationale Fairtrade beweging. Dit betekent dat er onderling veel samengewerkt wordt tussen de internationale organisaties, met in het bijzonder de samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische organisaties.
Er diende dus een samenwerkingsplatform gerealiseerd te worden waarbij gemakkelijk informatie gedeeld kon worden met de verschillende internationale organisaties, én waarbij er nog gemakkelijker informatie gedeeld kon worden tussen de collega’s in Nederland en België.
De oplossing
Max Havelaar Netherlands en Fairtrade Belgium hebben samen met OfficeGrip besloten om SharePoint in te zetten als samenwerkingsplatform. Om het delen van informatie tussen de twee organisaties zo gemakkelijk mogelijk te maken is er gekozen om beide organisatie gebruik te laten maken van één SharePoint platform waarbij ieder een eigen entiteit heeft binnen het platform.
Zo is er een duidelijke scheidslijn tussen de twee organisaties, maar is het delen van informatie tussen beide organisaties erg laagdrempelig. De overige internationale organisaties kunnen gemakkelijk toegang krijgen op het SharePoint platform voor de onderdelen waar zij toe uitgenodigd worden.
Door SharePoint in te zetten als samenwerkingsplatform is voor alle Fairtrade organisaties de meest recente informatie gemakkelijk en snel voorhanden, en blijft deze informatie altijd binnen het beveiligde en gecontroleerde SharePoint platform.
[/typo_columns]