OfficeGrip_logo

[typo_columns style=”typo_one-third”]
[typo_alert style=”typo_geel”]

Museum Kasteel WijchenMuseum-Kasteel-Wijchen-Logo180px
[/typo_alert]

Bedrijfsinformatie


Sector

Kunst & Cultuur

Medewerkers

10

Vestiging

Wijchen

Opgericht

1996

Activiteiten

Rondleidingen, exposities, tentoonstellingen, activiteiten en kinderfeestjes.

www.museumwijchen.nl
[/typo_columns]
[typo_columns style=”typo_one-third.last”]
[typo_alert style=”typo_geel2″]
Museum Kasteel Wijchen is een verrassend veelzijdig museum gevestigd op de tweede verdieping in het pittoreske kasteel van Wijchen, waar ooit Emilia van Nassau, dochter van Willem van Oranje, heeft gewoond. In de vaste collectie ligt, aan de hand van allerlei thema’s, de nadruk op 8.000 jaar bewoningsgeschiedenis in Wijchen. Ook de historische tuin ‘De Tuun’ maakt deel uit van de collectie.
[/typo_alert]
 

De uitdaging

Museum Kasteel Wijchen organiseert meerdere tentoonstellingen per jaar. Voor het organiseren van een tentoonstelling zijn bestanden, e-mail, agenda, contactpersonen, taken, fotomateriaal en deadlines standaard onderdelen. Museum Kasteel Wijchen was op zoek naar een oplossing waar al deze verschillende facetten te benaderen zijn in één omgeving, en waar meerdere personen toegang tot moeten kunnen hebben.

De oplossing

Al snel kwamen Museum Kasteel Wijchen en OfficeGrip tot de conclusie dat alle bovenstaande facetten in de huidige situatie gebruikt werden met behulp van Microsoft tools; bestanden werden opgemaakt met behulp van Word, PowerPoint en Excel en met behulp van Outlook werden e-mail, agenda, contactpersonen en taken georganiseerd. De stap om al deze facetten te bundelen binnen SharePoint was dan ook een logische stap.

Binnen SharePoint heeft iedere tentoonstelling een eigen omgeving, waarop overzichtelijk op één pagina alle gewenste facetten worden getoond. Daarnaast heeft ieder ‘projectlid’ van een tentoonstelling, zowel interne medewerkers als externe contacten, gemakkelijk toegang tot de juiste tentoonstelling.
[/typo_columns]