OfficeGrip_logo

Microsoft Teams

Eén centraal samenwerkingshub

Met Microsoft Teams wordt het mogelijk om sneller en efficiënter te werken. Iedereen werkt altijd met de meest recente informatie en bestanden.

Microsoft 365

Microsoft Teams maakt samenwerken makkelijk

Microsoft Teams heeft verschillende functionaliteiten om op een veilige manier samen te werken. Documenten, foto’s,  chatgeschiedenis, en notities bij vergaderingen zijn overal beschikbaar, zodat er efficiënter kan worden samengewerkt.

Een samenwerkingshub

Microsoft Teams verbindt de organisatie

Microsoft Teams creëert een samenwerkingsplek voor de gehele organisatie. Het wordt op deze manier mogelijk om verbonden te blijven met collega’s. Met verschillende soorten functionaliteiten maakt Microsoft Teams het makkelijker om gegevens op een veilige manier met elkaar te delen. 

Collega’s kunnen op verschillende plekken werken en toch elkaar op een gemakkelijker manier bereiken. Dit kan via de bel of chat mogelijkheden, waardoor er snel contact is met elkaar.

Microsoft Teams

Bellen

Maak het mogelijk om collega’s te bereiken vanaf elke locatie met Microsoft Teams. Neem snel en gemakkelijk contact op via een gebruiksvriendelijke interface.

Chatten

Verminder het e-mailverkeer door de chatfunctie van Microsoft Teams te gebruiken. Op deze manier blijft de e-mailbox schoon en kunnen gegevens gemakkelijker worden verstuurd. 

Samenwerken

Stimuleer samenwerken binnen de organisatie, vanaf welke locatie werknemers zich ook bevinden. Microsoft Teams maakt het makkelijk om samen aan documenten te werken en gegevens met het team te delen.

Vergaderen

We werken steeds vaker vanaf verschillende locaties. Met de vergaderfunctie binnen Microsoft Teams kan iedereen deelnemen aan vergaderingen, waardoor werknemers geen informatie missen.

Eén centrale app

Microsoft Teams als de centrale plek voor alle communicatie

Met Microsoft Teams komt alle interne en externe communicatie in één centrale applicatie terecht. Dit maakt het makkelijker om gegevens te vinden en zorgt voor een beveiligde omgeving. 

Microsoft Teams geeft werknemers daarom ook de mogelijkheid om op een veilige manier gegevens op te slaan. Organisaties kunnen deze omgeving naar wens beheren, waardoor er altijd een veilige omgeving is.

Microsoft Teams centrale hub

OfficeGrip

Benieuwd naar Microsoft Teams?

Bij OfficeGrip helpen wij organisaties Microsoft Teams te implementeren en gebruiken. Dit doen wij door mee te denken met de eindgebruikers en de omgeving op maat in te richten. Vraag vrijblijvend advies of bekijk onze werkwijze.

Microsoft Teams OfficeGrip

Bellen

Bellen via Microsoft Teams

Een collega snel en gemakkelijk kunnen bereiken is belangrijk. Het is daarom mogelijk om te bellen via Microsoft Teams. Raadpleeg een collega snel en gemakkelijk, vanaf welke locatie dan ook. Dit kan vanaf een mobiel apparaat en een computer.

Nu we steeds vaker vanaf verschillende locaties werken, is bellen met Microsoft Teams eigenlijk een onmisbare functionaliteit geworden. Maak het voor werknemers mogelijk om altijd en overal bereikbaar te zijn.

Bellen via Teams

Veelgestelde vragen

Vragen over Bellen via Microsoft Teams

Een collega bellen via Microsoft Teams is vergelijkbaar met een normaal telefoongesprek. Het zorgt er eigenlijk voor dat collega’s met elkaar kunnen bellen. Dit gebeurt allemaal vanuit één centrale applicatie, waardoor het simpel in gebruik is. Nu collega’s steeds vaker vanaf verschillende locaties werken, kan het handig zijn om deze telefonisch te bereiken.

Microsoft Teams integreert allerlei functionaliteiten in één centrale applicatie. Bellen met collega’s is een van de functionaliteiten die Microsoft Teams heeft. Met deze functionaliteit maakt een organisatie het mogelijk om iedereen bereikbaar te houden. Dit is compleet te beheren en naar wens in te richten voor de organisatie.

Bellen vanuit Microsoft Teams is erg gemakkelijk. Om een oproep te maken naar een collega kan er vanuit de chatfunctie op het bel icoon worden geklikt. Vanuit hier is het ook mogelijk om een videogesprek te starten met een collega, waardoor de webcam wordt ingeschakeld. 

Microsoft Teams maakt het mogelijk om met interne collega’s te bellen. Om met externe personen te bellen via Microsoft Teams is er een Telefonie integratie nodig. Bekijk de Microsoft Teams Telefonie integratie hier.

Chatten via Teams

Chatten

Chatten via Microsoft Teams

Het heen en weer mailen van korte vragen is met Microsoft Teams verleden tijd. Door de chatfunctie wordt het mogelijk om korte berichten naar collega’s te sturen. Ook het versturen van documenten en gegevens gebeurt op een veilige manier via de chat. 

Werknemers kunnen door de chatfunctie snel en gemakkelijk contact met elkaar behouden, waardoor de mailbox beschikbaar blijft voor belangrijke e-mails.

Veelgestelde vragen

Vragen over Chatten via Microsoft Teams

Het chatten via Microsoft Teams is vergelijkbaar met het sturen van een WhatsApp bericht. De chatfunctie heeft als voordeel dat het een beveiligde omgeving is voor eindgebruikers. Dit betekent dat de organisatie grip heeft op welke gegevens er worden gedeeld. De Microsoft Teams chatfunctie creëert een veilige omgeving om bedrijfsgegevens via te delen.

Binnen de Microsoft Teams applicatie is een speciale chatkolom zichtbaar. Vanuit daar is het mogelijk om berichten naar collega’s te sturen. Voor mobiele apparaten is de teams app beschikbaar, waarmee berichten ook via een mobiel apparaat kunnen worden verstuurd.

Een document versturen in Microsoft Teams is erg gemakkelijk. Sleep het document in de chatbalk en voeg eventueel opmerking toe. Collega’s kunnen direct vanuit de Teams omgeving dit document openen.

De chatfunctie van Microsoft Teams is een uiterst veilige plek om gegevens in te delen. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de beveiligingsmogelijkheden binnen Microsoft 365, waardoor gegevens optimaal worden beschermd.

Samenwerken

Samenwerken met Microsoft Teams

Samenwerken is het centrale onderdeel van Microsoft Teams. Het wordt namelijk makkelijker om gegevens te delen, contact te behouden of tegelijk documenten te bewerken.

Binnen het platform zijn er verschillende Teams die samen kunnen werken aan documenten. Dit zorgt ervoor dat iedereen direct toegang heeft tot de laatste gegevens. Dubbele gegevens worden hierdoor voorkomen.

Samenwerken met Microsoft Teams

Veelgestelde vragen

Vragen over Samenwerken met Microsoft Teams

Binnen Microsoft Teams kunnen er per afdeling verschillende “Teams” worden aangemaakt. Deze Teams zorgen ervoor dat alle gegevens snel en gemakkelijk vindbaar zijn voor alle deelnemende binnen dit kanaal.

Met Microsoft Teams werkt iedereen vanuit dezelfde omgeving. Met de verschillende “teams” wordt het mogelijk om iedereen direct toegang te geven tot de meest recente gegevens. Dit voorkomt dubbele gegevens en maakt het makkelijker om samen te werken.

Documenten en gegevens worden in de verschillende “teams” opgeslagen. Dit betekent dat een selecte groep mensen toegang hebben tot deze documenten en gegevens. Op het moment dat een document wordt geüpdatet, krijgt iedereen direct toegang tot de nieuwste versie. Wil je gegevens voor de gehele organisatie beschikbaar maken? Dan raden wij aan om te kijken naar een SharePoint-oplossing

Microsoft Teams vergaderen

Vergaderen

Vergaderen via Microsoft Teams

Microsoft Teams maakt het mogelijk om met een grote groep te vergaderen. Nu we steeds meer vanaf verschillende locaties werken is dit een onmisbare functionaliteit van Microsoft Teams. Vergader samen met collega’s in een virtuele ruimte en betrek het hele team bij de meeting. Met verschillende mogelijkheden kan een vergadering compleet naar wens worden georganiseerd. 

Veelgestelde vragen

Vragen over Vergaderen via Microsoft Teams

Microsoft Teams biedt de mogelijkheid om met maximaal 300 personen te vergaderen. Voor Webinars geldt een maximale grootte van 1000 deelnemers en voor een uitzending een maximum van 10.000 deelnemers.

Het is mogelijk om externe personen deel te laten nemen aan een vergadering. Er kan een uitnodiging worden verstuurd, waardoor externe personen direct mee kunnen doen met de vergadering. Dit kan zelfs via een webbrowser, waardoor zelfs personen zonder Microsoft Teams kunnen deelnemen.

Videobellen en -vergaderingen maken het mogelijk om in realtime samen te werken. Het verhoogt de productiviteit, bespaart tijd en helpt personen die extern werken. Het wordt namelijk mogelijk om externe personen te betrekken bij de organisatie. De achtergrond kan worden vervaagd of vervangen door een andere foto, waardoor de privacy van werknemers beschermd blijft.

Advies op maat

Spreek met een van onze experts voor advies op maat
  Of bereik ons via de onderstaande gegevens:

  THEMA'S EN DIENSTEN

  MICROSOFT APPS

  HARDWARE

  Moderne werkplek

  Met een moderne werkplek wordt het mogelijk om vanaf elke locatie te werken.

  locked

  Beveiliging

  Bescherm je medewerkers en gegevens tegen cyberbedreigingen.

  Productivity

  Verhoog de productiviteit binnen je organisatie

  adoptie

  Adoptie & Change

  Digitale transformatie met de eindgebruiker als middelpunt

  OVERIG

  Supportdesk

  Microsoft gecertificeerde technici lossen uw problemen op.

  Strategisch Advies

  Strategisch advies op maat voor uw organisatie