Spelenderwijs Utrecht

 

De uitdaging

Spelenderwijs Utrecht was op zoek naar een platform om de informatiedeling tussen de 60 verschillende locaties te centraliseren en beheersbaar te maken. Hierbij was het van belang dat iedere locatie gebruik kon maken van een eigen omgeving, waarbij gedeeltes door de gehele organisatie inzichtelijk dienden te zijn, en andere gedeeltes alleen inzichtelijk mochten zijn voor de specifieke locatie. Daarnaast diende de informatie gemakkelijk te bereiken zijn via ieder device, en vanaf iedere locatie.

De oplossing

Samen met Spelenderwijs Utrecht is er gekozen om SharePoint in te zetten als oplossing. Een logische keuze, aangezien Spelenderwijs Utrecht ook gebruik maakt van de Office 365 suite én dat SharePoint evenals de Office 365 suite vanaf ieder device en vanaf iedere locatie te raadplegen is.

Daarnaast is het mogelijk om met de inzet van SharePoint tegemoet te komen aan alle wensen en eisen van Spelenderwijs Utrecht. Door één platform in te zetten dat centraal beheerd wordt is het centraliseren en beheersbaar maken van de informatiedeling mogelijk. Zo hebben alle medewerkers toegang tot de ‘gedeelde’ omgeving, waar het laatste nieuws, het smoelenboek, vakliteratuur, een forum en de wiki te vinden zijn.

Voor iedere locatie is binnen SharePoint een eigen gedeelte aangemaakt, die onder de verantwoordelijkheid van de desbetreffende locatie valt. Binnen dit eigen gedeelte kan iedere locatie gebruik maken van documenten, een agenda, contactpersonen, foto’s, taken en gebeurtenissen. Een gedeelte van deze informatie is inzichtelijk voor alle medewerkers binnen Spelenderwijs Utrecht, een ander gedeelte is slechts inzichtelijk voor medewerkers van de desbetreffende locatie.