VVC ‘68

 

De uitdaging

VVC ’68 was in het kader van een professionaliseringslag op zoek naar een aantal oplossingen op het gebied van IT.
Allereerst was er de wens om gemakkelijk verenigingsbestanden centraal te benaderen en te beheren. Daarnaast wilde men iedereen die een functie uitoefent binnen de vereniging een eigen e-mailadres aanbieden.


De oplossing

OfficeGrip heeft een project gelanceerd waarbij regionale amateursportverenigingen volledig kosteloos gebruik kunnen maken van Office 365 voor alle leden die een functie uitoefenen binnen de vereniging. Met Office 365 heeft men de beschikking over Office Online, Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive voor Bedrijven Online en Skype voor Bedrijven Online.

De wensen van VVC ’68 bleken naadloos te passen binnen het project. Zodoende is VVC ’68 de eerste amateursportvereniging die deelneemt. Samen met VVC ’68 is er gekozen om SharePoint in te zetten als platform waarop de verenigingsbestanden centraal te benaderen en te beheren zijn.
Door een rechtenstructuur toe te passen binnen SharePoint heeft ieder lid alleen toegang tot de bestanden waartoe men gemachtigd is. Naast SharePoint is Exchange Online ingezet als oplossing voor de persoonlijke en algemene emailadressen van VVC ’68.