OfficeGrip_logo

5 Microsoft Teams tips om de samenwerking te verbeteren

Het samenwerkingsplatform van de organisatie

Microsoft Teams is een handige tool om met je collega’s samen te werken. Wij zetten hier 5 tips op een rij om je Microsoft Teams ervaring te verbeteren.

1. Maak gebruik van de “niet storen” optie binnen Teams

Het chatten binnen Microsoft Teams kan erg handig zijn als je korte vragen hebt. Een nadeel ervan is dat het lastig kan zijn om je te concentreren op je werkzaamheden. Soms heb je toch die extra focus nodig en wil je niet worden afgeleid. Door “niet storen” aan te zetten krijg je alleen meldingen met hoge prioriteit binnen. Dit zorgt ervoor dat je ongestoord je werk kan doen en niet wordt afgeleid door de meldingen binnen Microsoft Teams. Je zet niet storen aan door rechts bovenin op je profiel te klikken en je status naar “niet storen” of “do not disturb” te zetten.

Microsoft Teams status wijzigen

2. Stel meldingen in voor specifieke Teams

Het kan handig zijn om de melding per kanaal in te stellen. Soms ben je lid van een team waarin je niet alle notificaties wilt ontvangen. Door de meldingen per kanaal in te stellen word je niet constant overspoeld met alle meldingen van jouw collega’s. Dit kun je instellen door naar een kanaal te gaan en op de 3 puntjes te klikken. Je kan kiezen uit “Alle activiteiten”, “Uit” en “Aangepast”. Door aangepast te kiezen kan je zelf instellen waar je allemaal meldingen van wilt krijgen. Zo verminder jij het aantal meldingen die je binnenkrijgt.
Microsoft Teams kanaal meldingen

3. Maak gebruik van een privé kanaal

Soms heb je gevoelige gegevens die je niet met het hele team wilt delen. In dit geval kan je ervoor kiezen om een privé kanaal te maken. Met dit kanaal kan je een aantal mensen toevoegen die toegang krijgen tot deze gegevens. Een privé kanaal kan je maken door naar je team te gaan en op de 3 puntjes te klikken. Vervolgens klik je op “kanaal toevoegen” en klik je bij het kopje privacy op de optie “Privé ….”. Nu heb je een privé kanaal waarin je specifiek mensen kan toevoegen en verwijderen.
Microsoft Teams privé kanaal

4. Stel “stille uren” in binnen de mobiele app

De Microsoft Teams app geeft je toegang tot de meeste functies van Teams. Door gebruik te maken van de app kan je gemakkelijk videobellen en chatten naar je collega’s. Het kan vervelend zijn om buiten je werktijden meldingen van Microsoft Teams op je mobiel te ontvangen. Hiervoor kun je “stille uren” instellen. Door stille uren in te stellen ontvang je tussen die tijden geen meldingen.

Dit kan je instellen door links boven in de app op meer > meldingen > stille uren te klikken. Stel vervolgens de tijdstippen in waarin je geen meldingen wilt ontvangen. Zo krijg je alleen meldingen van Microsoft Teams tijdens je werkuren.

5. Maak bij meetings gebruik van de together mode

Bij het werken op afstand kan het lastig zijn om de non-verbale communicatie te zien. Door together mode te gebruiken kan je tot wel 49 personen in een virtuele ruimte plaatsen naast elkaar. Zo heb je een centraal overzicht van iedereen en creëer je een persoonlijkere omgeving. Bekijk hier hoe together mode eruit ziet:

Tot slot

Met deze tips kan jij optimaal gebruik maken van de Microsoft Teams omgeving. Wil je meer weten over Microsoft Teams? Download dan nu het ebook “Een snelcursus Microsoft Teams”.

Download het gratis eBook:

EEN SNELCURSUS MICROSOFT TEAMS

Een-snelcursus-Microsoft-Teams-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!