OfficeGrip_logo

Azure Sentinel beveiligt de digitale werkomgeving

Breng beveiligingsrisico's in beeld

Met Azure Sentinel ontdek en stop je bedreigingen van buitenaf. Azure Sentinel maakt het voor bedrijven makkelijker om vanuit data kwetsbaarheden en externe bedreigingen te ontdekken. Dit gebeurt onder andere met kunstmatige intelligentie (AI). Met deze technologie kunnen bedreigingen vroegtijdig worden opgemerkt en opgelost. Sentinel is een Security Information en Event Management (SIEM) systeem dat potentiële dreigingen weergeeft en geautomatiseerd kan aanpakken.

Wat is Azure Sentinel

Azure Sentinel zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in de beveiliging van jouw organisatie. De digitale omgeving is steeds complexer geworden en vereist steeds meer aandacht. Met meerdere gebruikers wordt het al snel lastiger om een overzicht te krijgen van alle kwetsbaarheden binnen de organisatie. Zo zijn er verschillende databronnen die moeten worden geanalyseerd om kwetsbaarheden te vinden. Dit kan dus een tijdrovend proces zijn als een organisatie veel medewerkers heeft.

Met Azure Sentinel worden er allerlei analytische gegevens verzamelt van bijvoorbeeld gebruikers, apparaten, toepassingen en de infrastructuur. Met deze informatie kan Azure Sentinel bedreigingen detecteren die niet eerder werden opgemerkt. Door middel van kunstmatige intelligentie worden bedreigingen opgespoord en worden verdachte activiteiten weergegeven in één overzicht. Organisaties kunnen met deze resultaten aan de slag om de veiligheid te verbeteren. Door de kunstmatige intelligentie zijn de bedreigingen zichtbaar en kan er dus op tijd worden ingegrepen.

Microsoft Azure Sentinel reageert automatisch op incidenten

Het kan voorkomen dat er een veiligheidsincident plaats vindt in de organisatie. Met Azure Sentinel kun je door middel van verschillende automatiseringsopties actie ondernemen. Als er een bedreiging wordt gedetecteerd, dan is Azure Sentinel in staat om direct op dit incident te reageren en actie te ondernemen. Op deze manier beperk je de impact van een bedreiging en zie je direct waar deze vandaan komt.  Dit gebeurt ook allemaal door middel van kunstmatige intelligentie (AI). Het Azure Sentinel systeem houdt dus verdachte handelingen in de gaten en reageert daar adequaat op.

Hoe werkt Azure Sentinel precies

Azure Sentinel functies

Azure Sentinel werkt eigenlijk aan de hand van vier kerntaken:

1. Gegevensverzameling

Azure Sentinel verzamelt gegevens vanuit verschillende systemen, zowel on-premises als in meerdere clouds. Deze gegevens kunnen vanuit meerdere omgevingen komen en worden gecombineerd in één centraal overzicht. Op deze manier krijg je inzichten die je normaal niet zou zien.

2. Detectie van bedreigingen

De verzamelde gegevens worden gecombineerd om een uitgebreid rapport te geven. De bedreigingen die eerder niet werden opgemerkt zijn nu inzichtelijk, waardoor er actie kan worden ondernomen. Alle bedreigingen krijgen verschillende waarderingen en indelingen. Deze waarderingen zorgen ervoor dat grote veiligheid issues direct zichtbaar zijn. Op deze manier kunnen er snel stappen worden ondernomen om de beveiliging te verbeteren.

3. Onderzoek naar bedreigingen

Met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) gaat Azure Sentinel op zoek naar verdachte activiteiten. Verschillende databronnen worden geanalyseerd en verdachte activiteiten worden direct weergegeven in het dashboard. Op deze manier kun je snel ingrijpen mocht er een beveiligingslek zijn.

4. Reageer op incidenten in de organisatie

Het kan voorkomen dat een dreiging zo groot is, dat er direct actie moet worden ondernomen. Met verschillende automatiseringsmogelijkheden kan Azure Sentinel direct ingrijpen bij een verdachte situatie. Op deze manier blijft de organisatie optimaal beschermd tegen verschillende soorten cyberaanvallen.

Azure Sentinel is schaalbaar en kosten efficiënt

Met Microsoft Azure Sentinel investeer je in beveiliging, niet in het opzetten en onderhouden van de infrastructuur. Azure Sentinel werkt volledig vanuit de cloud en schaalt op en af met uw organisatie. Op deze manier betaal je alleen voor de middelen die je nodig hebt. Onderzoek van Forrester Consulting geeft aan dat Azure Sentinel 48% goedkoper is en 67% sneller te implementeren is dan verouderde on-premises SIEM’s (Security Information en Event Management) (Bron: Microsoft).

Tot slot

Met Microsoft Azure Sentinel verhoog je de beveiliging in jouw organisatie. Het zorgt voor één centraal overzicht en combineert verschillende gegevensbronnen. Azure Sentinel is onderdeel van het Microsoft Azure platform. In dit platform zijn er verschillende beveiligingsmogelijkheden om organisaties zo optimaal mogelijk te beveiligen tegen cyberaanvallen. Download ons eBook over Azure Active Directory (AD) voor meer informatie over Microsoft Azure:

Download het gratis eBook:

Een Snelcursus Azure Active Directory

snelcursus-azure-ad-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  storing
  Achtergrond

  Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

  Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Jouw ICT-omgeving optimaal beveiligen?

  Download dan gratis meer informatie over het Zero Trust model

  Zero Trust eBook

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!