OfficeGrip_logo

Bespaar tijd met transcriptie en spraakopdrachten in Word

Nu meer dan ooit hebben we het allemaal erg druk, vaak zijn we aan het jongleren met gezin, werk, vrienden en al het andere dat het leven ons te bieden heeft. Nieuwe verbeteringen in Office maken gebruik van het Azure Cognitive Services AI-platform, zodat je de kracht van je stem kunt gebruiken om minder tijd en energie te besteden aan het creëren van je beste werk en je kunt concentreren op wat het belangrijkst is.

Bespaar tijd en maak geweldige inhoud met Transcribe in Word voor het web

Of je nu een verslaggever bent die interviews afneemt, een onderzoeker bent die focusgroepsessies opneemt of een online ondernemer die informele discussies opneemt, je wilt je kunnen concentreren op de mensen met wie je praat zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het maken van aantekeningen en zonder veel extra uren te hoeven besteden aan het transcriberen van uw gesprekken achteraf. Als je je hier in herkend, is Transcribe in Word hier om te helpen.

Nu kunt je je gesprekken rechtstreeks in Word voor het web opnemen en automatisch transcriberen. Transcribe detecteert verschillende stemmen/sprekers, dus nadat je klaar bent met opnemen, kun je gemakkelijk de flow van het transcript volgen. Na jew gesprek kun je bepaalde delen van de opname opnieuw bezoeken door de audio met behulp van een tijdstempel af te spelen en je kunt zelfs het transcript bewerken als je iets verkeerds ziet.

Jouw transcript wordt samen met de opname naast het Word-document weergegeven, zodat je jouw transcript kunt gebruiken om geweldige inhoud te maken op de manier die het beste bij je past. Stel dat je de perfecte quote uit een interview wilt halen om het belangrijkste punt van jouw verhaal te ondersteunen, klik je gewoon op het pluspictogram op een willekeurige regel van het transcript en voila, het exacte citaat wordt ingevoegd. Wil je de volledige transcriptie naar een collega sturen? Klik gewoon op “Alles toevoegen aan document” en jouw volledige transcript wordt opgemaakt in Word.

Zoals veel mensen, kun je verschillende tools gebruiken om de klus te klaren, daarom stelt Transcribe je in staat om audio of video’s te uploaden die je buiten Word hebt opgenomen. Of je nu opneemt op je telefoon of via één van de vele apps voor bellen en videoconferenties, je kunt eenvoudig het bestand selecteren om te uploaden en te transcriberen. Transcriberen ondersteunt .mp3-, .wav-, .m4a- of .mp4-bestanden.

Transcriberen in Word is vandaag beschikbaar in Word voor het web voor alle Microsoft 365-abonnees en wordt ondersteund in de nieuwe Microsoft Edge- of Chrome-browsers. Met Transcriberen ben je volledig onbeperkt in hoeveel je kunt opnemen en transcriberen binnen Word voor het web. Momenteel is er een limiet van vijf uur per maand voor geüploade opnames en elke geüploade opname is beperkt tot 200 MB. Transcriberen in Office Mobile komt tegen het einde van het jaar! Momenteel is het transcriberen van audio naar het Engels de enige ondersteunde taal, maar Microsoft werkt aan ondersteuning voor meer talen.

Transcriberen in Word stelt je in staat om gefocust te blijven op jouw gesprek in het moment, bespaart je kostbare tijd en energie door het voor je te transcriberen en is geïntegreerd in Word zodat je je kunt concentreren op de boodschap van jouw document en heb je geen gedoe met verschillende vensters of toepassingen.

Stap van het toetsenbord vandaan door te dicteren met spraakopdrachten

Sinds Dictate op het toneel verscheen, hebben miljoenen mensen de kracht van hun stem gebruikt om de lege pagina te veroveren. Of je nu vastzit in de auto om afhaalmaaltijden op te halen, een korte wandeling maakt om je benen te strekken, een tijdelijke of blijvende handicap hebt waardoor typen moeilijk wordt of je denkt gewoon beter wanneer je onderweg bent, je hebt flexibiliteit nodig om tijdens je dag terwijl je alles voor elkaar krijgt. Microsoft heeft spraakopdrachten aan Dictate toegevoegd, zodat je het toetsenbord kunt loslaten. Of het nu op desktop of mobiel is (of wanneer je schakelt tussen apparaten), je kunt in de flow blijven en je concentreren op je boodschap door dicteren met spraakopdrachten te gebruiken om je tekst toe te voegen, op te maken, te bewerken en te ordenen.

Zeg dingen als “startlijst” of “vetgedrukte laatste zin” om uw ideeën los te laten zonder te stoppen om je tekst aan te passen. Spraakopdrachten begrijpen een verscheidenheid aan symbolen, dus je kunt dingen toevoegen als “ampersand” en “procentteken” en je hoeft niet als een robot te klinken! Word herkend commando’s gebaseerd op de manier waarop mensen van nature praten, zodat je je ideeën gemakkelijk kunt vastleggen. Dus dingen als “punt punt punt” zeggen, omdat je niet op het woord “ellipsen” kunt komen, werkt net zo goed.

Omdat je constant aan het jongleren bent met werk en leven, krijg je misschien dat ene telefoontje waarop je zat te wachten, terwijl je aan je document werkte. Je hoeft niet in paniek naar het toetsenbord te rennen. Zeg gewoon “dictaat onderbreken” en neem de oproep aan. Werken met anderen in het document? Je kunt ook samenwerken met jouw stem: zeg “voeg commentaar toe [met jouw inhoud hier]” en leg je bericht in één keer vast zonder een moment te missen.

Dicteren kan ook helpen bij informeel schrijven, soms heeft een bericht wat persoonlijkheid nodig! Je kunt nu dingen zeggen als ‘smiley’ of ‘hartemoji’ om je boodschap net dat beetje extra te geven. Bekijk  dit artikel  voor een lijst met alle spraakopdrachten.

Dicteren met spraakopdrachten in Word is gratis beschikbaar in Word voor het web en Office voor mobiel wanneer je bent aangemeld bij jouw Microsoft-account. Spraakopdrachten komen tegen het einde van het jaar naar de Word-desktop en Word voor Mac-apps voor Microsoft 365-abonnees.

We hopen dat deze nieuwe spraakmogelijkheden je tijd besparen en je de flexibiliteit bieden die je nodig hebt tijdens je drukke dag!

Meer lezen

multi-tenant-kopstuk
Achtergrond

De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!