OfficeGrip_logo

Creëer uw eigen copilots met Microsoft Copilot Studio

Bouw, test en publiceer uw eigen creaties

Recent is Microsoft Copilot Studio aangekondigd, een low-code tool om Microsoft Copilot aan te passen voor Microsoft 365 en op zichzelf staande copilots te bouwen. Copilot Studio is inbegrepen in Copilot voor Microsoft 365 en brengt een reeks krachtige gespreksmogelijkheden samen, van op maat gemaakte GPT’s, tot generatieve AI-plugins, tot handmatige onderwerpen. Hierdoor kunt u:

  • Gemakkelijk Copilot aanpassen voor Microsoft 365 op basis van uw eigen bedrijfsscenario’s;

 

  • Snel op zichzelf staande copilots en aangepaste GPT’s bouwen, testen en publiceren;

 

  • Beheer en beveilig uw aanpassingen en op zichzelf staande copilots met de juiste toegang, gegevens, gebruikerscontroles en analyses.

Copilot Studio biedt een volledige end-to-end levenscyclus voor aanpassingen en op zichzelf staande copilots binnen één overzicht. Hierin kunt u deze copilots creëren, implementeren, analyseren en beheren, allemaal binnen dezelfde webervaring. Doordat dit een software-as-a-service (SaaS) is, wordt alles wat u creëert direct operationeel.

Gebouwd op de fundamenten van Power Virtual Agents (en andere technologieën van het Microsoft Power Platform) en ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel IT-professionals als makers, integreert Copilot Studio met Microsoft Azure OpenAI Studio, Azure Cognitive Services, Azure Bot Service en andere Microsoft-conversatie AI-technologieën.

Copilot Studio is momenteel al beschikbaar en de integratie met Copilot voor Microsoft 365 is nu beschikbaar in de openbare preview, welke u hier kunt terugvinden.

Aanpassen van Copilot voor Microsoft 365

Gebruikers van Copilot voor Microsoft 365 geven aan dat zij hierdoor productiever en creatiever te werk kunnen gaan. Klanten willen Copilot echter kunnen aanpassen voor specifieke bedrijfsscenario’s en het koppelen aan hun systemen van record – van customer relationship management (CRM) tot HR. Hierdoor kan Copilot vragen beantwoorden als: “Wat is mijn vakantiesaldo?” of “Heb ik nog kosten in te dienen?”

Copilot Studio maakt het eenvoudig en snel om een plug-in rechtstreeks naar Copilot voor Microsoft 365 te bouwen en te publiceren met een drag-and-drop low-code aanpak die de logica en gegevensconnectiviteit bevat om vragen te beantwoorden op basis van uw zakelijke gegevens en processen.

Microsoft-Studio-1

Met de intuïtieve grafische bouwer kunt u verbinding maken met uw backend-API’s en acties, aangepaste GPT’s maken, generatieve reacties bouwen over uw eigen bedrijfskennis – van uw bestanden tot SharePoint tot websites – en al deze mogelijkheden blootstellen in Copilot met een paar klikken. In scenario’s waar grondigde zakelijke controle nodig is, kunt u zelfs deze generatieve antwoorden aanvullen met uw eigen aangepaste, handmatig gemaakte onderwerpstromen via de grafische bouwer.

Makers kunnen plugins importeren of nieuwe maken uit bestaande platformonderdelen, waaronder gegevensbronnen, connectors, stromen, AI-prompts en aangepaste onderwerpen. Met meer dan 1.100 vooraf gebouwde connectors, zoals SAP, Workday en ServiceNow, kunnen organisaties eenvoudig verbinding maken met al hun bedrijfsgegevens. En wanneer u een gegevensbron moet verbinden die geen vooraf gebouwde connector heeft is dit geen probleem – het is namelijk erg eenvoudig om dit zelf te creëren.

Microsoft-Studio-2

Microsoft heeft het ook eenvoudig gemaakt om naadloos OpenAI’s services te integreren, en binnenkort kunnen makers hun eigen aangepaste GPT’s bouwen binnen Copilot Studio. OpenAI’s GPT’s bieden een nieuwe manier om een op maat gemaakte versie van ChatGPT te creëren die nuttiger is voor specifieke taken.

Het bouwen van uw eigen op zichzelf staande aangepaste copilot

Naast het kunnen aanpassen van Copilot voor Microsoft 365, kan IT ook op zichzelf staande aangepaste copilots voor uw organisatie maken en publiceren. Deze kunnen specifiek zijn voor rol en functie, zoals een IT-ondersteuningscopilot, of een copilot om uw verkoopteams te helpen bij het voltooien van RFP’s.

U kunt de grafische interface met weinig code of natuurlijke taal gebruiken om uw copilot te bouwen – en Copilot Studio zal u helpen om het gespreksontwerp stapsgewijs te verfijnen. Dit biedt namelijk een breed scala aan functies om de ontwikkeling van oplossingen te stroomlijnen, waaronder samenwerkend commentaar, grafische multi-auteurschap en zij-aan-zij-coderingsweergaven.

Copilot Studio biedt verschillende geavanceerde functies om reacties te verbeteren met generatieve AI, waaronder reacties over verfijnde gegevenssets, dynamisch gekoppelde plugins, generatieve antwoorden, prompt building en prompt customization.

Bijvoorbeeld, “generatieve antwoorden” maken multi-turn chat mogelijk over diverse gegevenssets – van bestanden tot SharePoint-sites, tot websites, tot gegevens in uw eigen aangepaste back-ends. “Generatieve acties” maakt ook dynamisch gekoppelde plugins en oproepen naar belangrijke bedrijfssystemen mogelijk om gebruikersverzoeken te voltooien. Deze functies stellen makers in staat om dynamisch multi-turn antwoorden en dialogen te genereren die relevant en boeiend zijn voor gebruikers, waardoor ze de antwoorden en het gedrag van de copilot eenvoudig kunnen aanpassen aan hun voorkeuren en zakelijke vereisten.

Op zichzelf staande copilots kunnen naadloos worden gepubliceerd op interne en externe websites, Microsoft Teams, mobiele apps en vele andere kanalen. Of u nu een copilot op uw SharePoint wilt hebben om HR-vragen te beantwoorden, of een copilot om externe klanten op uw openbare website te begeleiden en het juiste product voor hun behoeften te vinden, alles is met gemak te maken en publiceren met Copilot Studio.

Microsoft-Studio-3

Het beheren van uw copilots binnen één geïntegreerd platform

Copilot Studio wordt geleverd met besturings- en controlefuncties waarmee IT het gebruik en de analyse centraal kan monitoren. Het geïntegreerde beheercentrum biedt ook volledig zicht op zowel Copilot voor Microsoft 365-aanpassingen als op zichzelf staande copilots. IT heeft volledig zicht en controle over de levenscyclus met het ingebouwde analytische dashboard. Beheerders kunnen toegang van makers en gebruikers controleren, gegevens beveiligen met bedrijfsspecifieke beleidsregels en omgevingen beheren, alles binnen het beheercentrum.

Begin met Microsoft Copilot Studio

Om meer te weten te komen over Microsoft Copilot Studio en hoe het de productiviteit van uw organisatie kan transformeren, raden wij u aan om de preview uit te proberen. Daarnaast kunt u ook contact opnemen met één van onze experts. Wij informeren u graag verder over alle mogelijkheden van Copilot Studio.

Ook aan de slag met Copilot?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie

Download het gratis eBook:

Stappenplan voor het implementeren van Copilot for Microsoft 365 in uw organisatie

Meer lezen

storing
Achtergrond

Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!