OfficeGrip_logo

Creëer uw eigen copilots met Microsoft Copilot Studio

Bouw, test en publiceer uw eigen creaties

Recent is Microsoft Copilot Studio aangekondigd, een low-code tool om Microsoft Copilot aan te passen voor Microsoft 365 en op zichzelf staande copilots te bouwen. Copilot Studio is inbegrepen in Copilot voor Microsoft 365 en brengt een reeks krachtige gespreksmogelijkheden samen, van op maat gemaakte GPT’s, tot generatieve AI-plugins, tot handmatige onderwerpen. Hierdoor kunt u:

 • Gemakkelijk Copilot aanpassen voor Microsoft 365 op basis van uw eigen bedrijfsscenario’s;

 

 • Snel op zichzelf staande copilots en aangepaste GPT’s bouwen, testen en publiceren;

 

 • Beheer en beveilig uw aanpassingen en op zichzelf staande copilots met de juiste toegang, gegevens, gebruikerscontroles en analyses.

Copilot Studio biedt een volledige end-to-end levenscyclus voor aanpassingen en op zichzelf staande copilots binnen één overzicht. Hierin kunt u deze copilots creëren, implementeren, analyseren en beheren, allemaal binnen dezelfde webervaring. Doordat dit een software-as-a-service (SaaS) is, wordt alles wat u creëert direct operationeel.

Gebouwd op de fundamenten van Power Virtual Agents (en andere technologieën van het Microsoft Power Platform) en ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel IT-professionals als makers, integreert Copilot Studio met Microsoft Azure OpenAI Studio, Azure Cognitive Services, Azure Bot Service en andere Microsoft-conversatie AI-technologieën.

Copilot Studio is momenteel al beschikbaar en de integratie met Copilot voor Microsoft 365 is nu beschikbaar in de openbare preview, welke u hier kunt terugvinden.

Aanpassen van Copilot voor Microsoft 365

Gebruikers van Copilot voor Microsoft 365 geven aan dat zij hierdoor productiever en creatiever te werk kunnen gaan. Klanten willen Copilot echter kunnen aanpassen voor specifieke bedrijfsscenario’s en het koppelen aan hun systemen van record – van customer relationship management (CRM) tot HR. Hierdoor kan Copilot vragen beantwoorden als: “Wat is mijn vakantiesaldo?” of “Heb ik nog kosten in te dienen?”

Copilot Studio maakt het eenvoudig en snel om een plug-in rechtstreeks naar Copilot voor Microsoft 365 te bouwen en te publiceren met een drag-and-drop low-code aanpak die de logica en gegevensconnectiviteit bevat om vragen te beantwoorden op basis van uw zakelijke gegevens en processen.

Microsoft-Studio-1

Met de intuïtieve grafische bouwer kunt u verbinding maken met uw backend-API’s en acties, aangepaste GPT’s maken, generatieve reacties bouwen over uw eigen bedrijfskennis – van uw bestanden tot SharePoint tot websites – en al deze mogelijkheden blootstellen in Copilot met een paar klikken. In scenario’s waar grondigde zakelijke controle nodig is, kunt u zelfs deze generatieve antwoorden aanvullen met uw eigen aangepaste, handmatig gemaakte onderwerpstromen via de grafische bouwer.

Makers kunnen plugins importeren of nieuwe maken uit bestaande platformonderdelen, waaronder gegevensbronnen, connectors, stromen, AI-prompts en aangepaste onderwerpen. Met meer dan 1.100 vooraf gebouwde connectors, zoals SAP, Workday en ServiceNow, kunnen organisaties eenvoudig verbinding maken met al hun bedrijfsgegevens. En wanneer u een gegevensbron moet verbinden die geen vooraf gebouwde connector heeft is dit geen probleem – het is namelijk erg eenvoudig om dit zelf te creëren.

Microsoft-Studio-2

Microsoft heeft het ook eenvoudig gemaakt om naadloos OpenAI’s services te integreren, en binnenkort kunnen makers hun eigen aangepaste GPT’s bouwen binnen Copilot Studio. OpenAI’s GPT’s bieden een nieuwe manier om een op maat gemaakte versie van ChatGPT te creëren die nuttiger is voor specifieke taken.

Het bouwen van uw eigen op zichzelf staande aangepaste copilot

Naast het kunnen aanpassen van Copilot voor Microsoft 365, kan IT ook op zichzelf staande aangepaste copilots voor uw organisatie maken en publiceren. Deze kunnen specifiek zijn voor rol en functie, zoals een IT-ondersteuningscopilot, of een copilot om uw verkoopteams te helpen bij het voltooien van RFP’s.

U kunt de grafische interface met weinig code of natuurlijke taal gebruiken om uw copilot te bouwen – en Copilot Studio zal u helpen om het gespreksontwerp stapsgewijs te verfijnen. Dit biedt namelijk een breed scala aan functies om de ontwikkeling van oplossingen te stroomlijnen, waaronder samenwerkend commentaar, grafische multi-auteurschap en zij-aan-zij-coderingsweergaven.

Copilot Studio biedt verschillende geavanceerde functies om reacties te verbeteren met generatieve AI, waaronder reacties over verfijnde gegevenssets, dynamisch gekoppelde plugins, generatieve antwoorden, prompt building en prompt customization.

Bijvoorbeeld, “generatieve antwoorden” maken multi-turn chat mogelijk over diverse gegevenssets – van bestanden tot SharePoint-sites, tot websites, tot gegevens in uw eigen aangepaste back-ends. “Generatieve acties” maakt ook dynamisch gekoppelde plugins en oproepen naar belangrijke bedrijfssystemen mogelijk om gebruikersverzoeken te voltooien. Deze functies stellen makers in staat om dynamisch multi-turn antwoorden en dialogen te genereren die relevant en boeiend zijn voor gebruikers, waardoor ze de antwoorden en het gedrag van de copilot eenvoudig kunnen aanpassen aan hun voorkeuren en zakelijke vereisten.

Op zichzelf staande copilots kunnen naadloos worden gepubliceerd op interne en externe websites, Microsoft Teams, mobiele apps en vele andere kanalen. Of u nu een copilot op uw SharePoint wilt hebben om HR-vragen te beantwoorden, of een copilot om externe klanten op uw openbare website te begeleiden en het juiste product voor hun behoeften te vinden, alles is met gemak te maken en publiceren met Copilot Studio.

Microsoft-Studio-3

Het beheren van uw copilots binnen één geïntegreerd platform

Copilot Studio wordt geleverd met besturings- en controlefuncties waarmee IT het gebruik en de analyse centraal kan monitoren. Het geïntegreerde beheercentrum biedt ook volledig zicht op zowel Copilot voor Microsoft 365-aanpassingen als op zichzelf staande copilots. IT heeft volledig zicht en controle over de levenscyclus met het ingebouwde analytische dashboard. Beheerders kunnen toegang van makers en gebruikers controleren, gegevens beveiligen met bedrijfsspecifieke beleidsregels en omgevingen beheren, alles binnen het beheercentrum.

Begin met Microsoft Copilot Studio

Om meer te weten te komen over Microsoft Copilot Studio en hoe het de productiviteit van uw organisatie kan transformeren, raden wij u aan om de preview uit te proberen. Daarnaast kunt u ook contact opnemen met één van onze experts. Wij informeren u graag verder over alle mogelijkheden van Copilot Studio.

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  copilot-prompting
  Copilot

  Microsoft 365 Copilot – de kunst en wetenschap van prompting

  Prompting is hoe je Microsoft 365 Copilot vraagt om iets voor je te doen – zoals creëren, samenvatten, bewerken of transformeren. Denk bij prompting aan een gesprek voeren, waarbij je eenvoudige maar duidelijke taal gebruikt en context biedt, zoals je dat ook zou doen met een assistent. Er zijn veel soorten prompts die je kunt gebruiken, afhankelijk van de taak die je gedaan wilt hebben.

  Lees meer...
  copilot-studio
  Copilot

  Microsoft Copilot Studio

  Microsoft Copilot Studio is een end-to-end AI-platform voor gesprekken waarmee u copilots kunt maken en aanpassen met behulp van natuurlijke taal of een grafische interface. Met Copilot Studio kunt u eenvoudig copilots ontwerpen, testen en publiceren die aansluiten op uw specifieke behoeften voor interne of externe scenario’s in uw branche, afdeling of rol.

  Lees meer...
  microsoft-archive
  Eindgebruiker

  Beheer uw verouderde gegevens met Microsoft 365 Archive

  Vaak is het voor organisaties belangrijk om inactieve of verouderde gegevens gedurende langere tijd te bewaren voor toekomstig gebruik. Met Microsoft 365 Archive kunnen deze inactieve gegevens worden verplaatst naar een “koude opslaglaag” (archief) binnen SharePoint.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!