Cybersecurity Scan

#secureyourworkplace

Cybersecurity Scan

In de moderne digitale wereld staan organisaties voor een voortdurende uitdaging om bedrijfsdata, persoonsgegevens en IT-systemen te beschermen tegen cybercriminelen. Door moderne technologieën zoals AI, wordt het voor cybercriminelen steeds eenvoudiger om op grote schaal aan te vallen. Denk hierbij aan technologieën zoals ‘deepfake’, waarbij (video)beelden of stemmen worden gemanipuleerd. Om kwetsbaarheden te identificeren en de beveiliging van uw organisatie te versterken voordat cybercriminelen toeslaan, is een proactieve benadering van essentieel belang. OfficeGrip helpt in deze uitdaging met de Cybersecurity Scan.

cybersecurity-scan-1
Cybersecurity-hacker

Hoe het werkt

De Cybersecurity Scan is ontworpen om organisaties te helpen de huidige beveiligingsmaatregelen te evalueren door middel van een uniek perspectief: door de ogen van een cybercrimineel. In plaats van te vertrouwen op traditionele beveiligingsaudits, waarbij de focus ligt op het controleren van beveiligingsprotocollen en -configuraties, richt de scan zich ook op het identificeren van kwetsbaarheden en zwakke punten vanuit het oogpunt van een potentiële aanvaller.

Hoe wij u helpen

We helpen organisaties inzicht te krijgen in hun aanvalsoppervlak, op basis van de meest voorkomende aanvalstechnieken, zodat de juiste beveiligingsmaatregelen genomen kunnen worden. We passen verschillende technieken en tools toe die door cybercriminelen worden gebruikt, om zwakke punten en beveiligingsrisico’s binnen uw organisatie te identificeren. Onderdeel van de scan is het uitvoeren van kwetsbaarheidsscans, het analyseren van systeemconfiguraties, het testen van toegangscontroles en het simuleren van aanvallen zoals Phishing en Social Engineering. De resultaten van de scan worden samengevoegd tot één helder rapport met daarin de vastgestelde risico’s en aanbevelingen voor verdere beveiligingsmaatregelen.

Cybersecurity-oppervlak

In de praktijk

accountancy-cloud

Voor wie?

Niet alleen grote multinationals worden slachtoffer van cybercriminaliteit. Hackers zien ook het midden- en kleinbedrijf steeds vaker als een gemakkelijk(er) doelwit. Naar schatting zal in 2025 ongeveer 87% van het MKB getroffen worden door een vorm van cybercriminaliteit. De juiste beveiliging is daarom onmisbaar voor de borging van de bedrijfscontinuïteit.

beheer

Risicobeheer

Met de scan kan een organisatie de risico's van cybercriminaliteit beter begrijpen. Het stelt een organisatie in staat om de impact en waarschijnlijkheid van potentiële beveiligingsincidenten te beoordelen, zodat de juiste maatregelen genomen kunnen worden om deze risico's te verkleinen. Dit helpt bij het beschermen van bedrijfsgegevens, het waarborgen van de continuïteit van de bedrijfsvoering, het minimaliseren van financiële impact en het voorkomen van reputatieschade.

De roadmap naar het verkleinen van uw digitale aanvalsoppervlak

1. External scan
Tijdens de eerste fase voeren we de externe scan uit, waarbij we door de ogen van een cybercrimineel kijken hoe makkelijk het is om bij uw organisatie binnen te komen.
2. Internal scan
Tijdens de tweede fase identificeren onze Security Officers veelvoorkomende zwakke plekken in de interne beveiligingssystemen, processen en beleidsmaatregelen.
3. Rapport
Na de scans ontvangt u een verhelderend rapport met de resultaten die wij hebben vastgesteld en welke beveiligingsmaatregelen u hiervoor kunt uitvoeren.
4. Vervolgstappen
Overweeg de risico's en pas uw beveiligingsstrategie aan door de benodigde maatregelen uit te voeren en verklein hiermee uw digitale aanvalsoppervlak.
Customer-succes-story

Interesse?

Plan een vrijblijvend gesprek.

Ik sta klaar om u te helpen. Neem direct contact met mij op of vul het contactformulier in, en ik zal zo spoedig mogelijk reageren!

Remco van Schaik

T. +31 (0)88 47 47 444
M. rvanschaik@officegrip.nl

Remco-Officegrip