OfficeGrip_logo
Werken vanuit huis

De 4 beste accessoires die jij nodig hebt om te werken vanuit huis

Thuiswerken is iets wat de komende jaren steeds meer gaat gebeuren. Een goede thuiswerk plek is daarom erg belangrijk. Hier heb je wel de juiste accessoires voor nodig. We bespreken de 4 beste accessoires die jij nodig hebt om comfortabel vanuit huis te werken.

1. Noise-cancelling koptelefoon

Vanuit huis werken kan lastig zijn met veel geluid om je heen. De kinderen, buren of een huisgenoot kunnen voor afleiding zorgen tijdens het werken. Met een noise-cancelling koptelefoon kun je al het geluid uit je omgeving wegfilteren. Zo zorg je ervoor dat je niet constant wordt afgeleid door het omgevingsgeluid.

Vaak zijn deze koptelefoons draadloos, wat ervoor zorgt dat je vrij door je huis heen kan bewegen. Muziek luisteren is prettig met een noise-cancelling koptelefoon, omdat de muziek niet zo hard hoeft door het omgevingsgeluid. Zo kan je toch nog genieten van je favoriete muziek op de achtergrond.

2. Een goed draadloos toetsenbord en muis

Het hebben van een goed toetsenbord en muis kan het thuiswerken een stuk prettiger maken. Door gebruik te maken van een draadloos toetsenbord en muis kan je gemakkelijk wisselen van verschillende werkplekken. Het enige nadeel is dat je deze af en toe moet opladen of voorzien van nieuwe batterijen.

Gelukkig zijn draadloze toetsenborden en muizen tegenwoordig erg zuinig wat betreft het verbruik. Zo gaat dit draadloze toetsenbord en muis van HP tot wel 11 maanden mee op de batterij. Zo heb je geen zorgen over een leeg toetsenbord of muis terwijl je thuis aan het werken bent.

HP draadloos toetsenbord en muis thuiswerken

3. Een tweede monitor

Het werken op twee monitoren kan erg handig zijn. Zo hoef je niet elke keer tussen 2 tabbladen te wisselen, maar kan je deze op 2 monitoren openzetten. Dit werkt een stuk prettiger en maakt het werken een stuk efficiënter.

Tegenwoordig zijn er ook schermen met een ingebouwde webcam en speakers. Dit is ideaal voor het gebruiken van de videobel functie van Microsoft Teams. Zo heeft de HP EliteDisplay 23.8” en HP EliteDisplay 27” een ingebouwde microfoon en speakers. Ideaal voor iedereen die gebruik maakt van Microsoft Teams.

4. Een dockingstation

Een dockingstation zorgt ervoor dat alle accessoires die jij nodig hebt op een centraal punt aangesloten zitten. Zo hoef je maar 1 kabel in je laptop te doen om al je accessoires te verbinden. Je plaatst het dockingstation op je bureau en kan er je monitor, netwerkkabels en andere randapparatuur op aansluiten.

Een dockingstation is handig voor mensen die werken vanuit huis en regelmatig van werkplek wisselen. Doordat er gebruik wordt gemaakt van 1 kabel heb je snel al je accessoires aangesloten en losgekoppeld.

De meeste nieuwe dockingstations maken gebruik van een USB-C aansluiting. Met een USB-C aansluiting kan de laptop ook met 1 kabel worden opgeladen. Dit zorgt ervoor dat je de oplader van je laptop op werk kan laten liggen en thuis gebruik kan maken van het dockingstation. Een voorbeeld van zo’n dockingstation is de HP G5, hier kan je met 1 kabel de laptop opladen en verschillende schermen aansluiten.

HP G5 USB-C dockingstation

Tot slot

Dit zijn de “must have”-accessoires voor het werken vanuit huis. Met al deze accessoires wordt het thuiswerken een stuk prettiger en makkelijker. Meer spullen nodig voor het werken vanuit huis? Bekijk dan onze webshop voor de nieuwste producten!

Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!