OfficeGrip_logo

De nieuwste OneDrive update voor Android

De OneDrive app voor Android is recent vernieuwd met een nieuw startscherm en ondersteuning voor 8K video’s. In dit blog bespreken we de nieuwste functies in de OneDrive update voor Android.

Een vernieuwd startscherm in OneDrive

Bij een persoonlijk OneDrive-account zie je 3 nieuwe secties op je startscherm: recente geopende bestanden, bestanden die gedownload zijn voor offline gebruik en foto’s die op deze dag zijn toegevoegd. Voor zakelijke accounts zie je recente bestanden, gedeelde bibliotheken en offline bestanden. Met het vernieuwde startscherm kom je gemakkelijk bij de bestanden die je nodig hebt. De ervaring in OneDrive is nu hetzelfde als op de iOS apparaten van Apple.

Ondersteuning voor Samsung Motion Photos in OneDrive

OneDrive biedt vanaf nu ondersteuning aan voor Samsung Motion Photos. Je kan de foto’s nu gemakkelijk opslaan en bekijken wanneer je maar wilt. Met Samsung Motion Photos maak je een eigenlijk een korte video voor de foto. Dit geeft een levendig effect aan de foto’s die je maakt. Je kan deze foto’s met beeld en geluid bekijken op de OneDrive website en binnenkort met de OneDrive app voor Android.
Microsoft OneDrive foto's

Opslaan en afspelen van 8K video’s op OneDrive

Het is binnen OneDrive altijd mogelijk geweest om de 8K video’s van Samsung telefoons op te slaan zonder kwaliteitsverlies of compressie. Vanaf nu heeft OneDrive ook de mogelijkheid om deze video’s af te spelen. Binnen deze maand wordt het mogelijk om de 8K video’s op de Samsung Galaxy S20 en S21 af te spelen. Momenteel zijn er nog niet veel telefoons die 8K video’s kunnen afspelen, maar dat wordt in de toekomst wellicht wel mogelijk. Het opslaan van de 8K video’s op OneDrive heeft als voordeel dat je altijd en overal deze video’s kan raadplegen. Zorgen maken over je beschikbare geheugen is niet meer nodig, nu OneDrive tot 250GB opslag biedt.

Hoe sla ik een 8K video op in OneDrive

OneDrive ondersteunt momenteel alleen 8K video’s van Samsung telefoons. Het filmen in 8K kan je instellen via de camera instellingen. Je kan de video’s handmatig uploaden naar OneDrive of door de Samsung galerij app te koppelen aan OneDrive. Dit zijn de grootste veranderingen binnen de OneDrive update in het kort.

Meer lezen

Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!