OfficeGrip_logo

De nieuwste OneDrive update voor Android

De OneDrive app voor Android is recent vernieuwd met een nieuw startscherm en ondersteuning voor 8K video’s. In dit blog bespreken we de nieuwste functies in de OneDrive update voor Android.

Een vernieuwd startscherm in OneDrive

Bij een persoonlijk OneDrive-account zie je 3 nieuwe secties op je startscherm: recente geopende bestanden, bestanden die gedownload zijn voor offline gebruik en foto’s die op deze dag zijn toegevoegd. Voor zakelijke accounts zie je recente bestanden, gedeelde bibliotheken en offline bestanden. Met het vernieuwde startscherm kom je gemakkelijk bij de bestanden die je nodig hebt. De ervaring in OneDrive is nu hetzelfde als op de iOS apparaten van Apple.

Ondersteuning voor Samsung Motion Photos in OneDrive

OneDrive biedt vanaf nu ondersteuning aan voor Samsung Motion Photos. Je kan de foto’s nu gemakkelijk opslaan en bekijken wanneer je maar wilt. Met Samsung Motion Photos maak je een eigenlijk een korte video voor de foto. Dit geeft een levendig effect aan de foto’s die je maakt. Je kan deze foto’s met beeld en geluid bekijken op de OneDrive website en binnenkort met de OneDrive app voor Android.
Microsoft OneDrive foto's

Opslaan en afspelen van 8K video’s op OneDrive

Het is binnen OneDrive altijd mogelijk geweest om de 8K video’s van Samsung telefoons op te slaan zonder kwaliteitsverlies of compressie. Vanaf nu heeft OneDrive ook de mogelijkheid om deze video’s af te spelen. Binnen deze maand wordt het mogelijk om de 8K video’s op de Samsung Galaxy S20 en S21 af te spelen. Momenteel zijn er nog niet veel telefoons die 8K video’s kunnen afspelen, maar dat wordt in de toekomst wellicht wel mogelijk. Het opslaan van de 8K video’s op OneDrive heeft als voordeel dat je altijd en overal deze video’s kan raadplegen. Zorgen maken over je beschikbare geheugen is niet meer nodig, nu OneDrive tot 250GB opslag biedt.

Hoe sla ik een 8K video op in OneDrive

OneDrive ondersteunt momenteel alleen 8K video’s van Samsung telefoons. Het filmen in 8K kan je instellen via de camera instellingen. Je kan de video’s handmatig uploaden naar OneDrive of door de Samsung galerij app te koppelen aan OneDrive. Dit zijn de grootste veranderingen binnen de OneDrive update in het kort.

Meer lezen

Microsoft-Copilot-Studio
Copilot

Creëer uw eigen copilots met Microsoft Copilot Studio

Recent is Microsoft Copilot Studio aangekondigd, een low-code tool om Microsoft Copilot aan te passen voor Microsoft 365 en op zichzelf staande copilots te bouwen. Copilot Studio is inbegrepen in Copilot voor Microsoft 365 en brengt een reeks krachtige gespreksmogelijkheden samen, van op maat gemaakte GPT’s, tot generatieve AI-plugins, tot handmatige onderwerpen.

Lees meer...
Defender-for-cloud
Achtergrond

Nieuwe mogelijkheden voor CNAPP in Defender for Cloud

Tijdens Ignite 2023 heeft Microsoft de nieuwe innovaties in Microsoft Defender for Cloud aangekondigd. Deze toevoegingen helpen securitybeheerders hun CNAPP-implementatie te versterken, de cloudbeveiligingshouding te verbeteren met aanvullende inzichten van code tot cloud, en cloud-native applicaties te beschermen in multicloud-omgevingen met een geïntegreerde oplossing. In dit artikel worden enkele hoogtepunten van de nieuwe functies en mogelijkheden gegeven.

Lees meer...
microsoft-defender-for-endpoint-2
Achtergrond

Microsoft Defender for Endpoint stopt nu op eigen kracht door mensen geïnitieerde aanvallen

In de voortdurende strijd tegen ransomware hebben organisaties elke mogelijke voorsprong nodig. Vorige maand kondigde Microsoft aan dat klanten van Microsoft Defender for Endpoint nu in staat zijn om automatisch door mensen geïnitieerde aanvallen zoals ransomware vroegtijdig in de aanvalsreeks te verstoren, zonder dat ze andere mogelijkheden hoeven in te zetten.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!