OfficeGrip_logo

De vreemdste datacenters ter wereld

Tegenwoordig zijn datacenters op de meest bizarre en onwaarschijnlijke plekken op aarde te vinden. Hieronder een lijst met de 10 meest bijzondere datacenters opgesteld door OfficeGrip.

Dit datacenter is een wetenschappelijk onderzoekscentrum van de Verenigde Staten en bevindt zich op de Zuidpool.

In de Torre Girona kapel in Spanje staat de MareNostrum, dit betreft een van de snelste computers ter wereld. Dit datacenter wordt gebruikt door Microsoft en IBM.

De plannen uit de jaren ’90 om een Superconducting Super Collider te bouwen in Texas, bleken te duur. De reeds gegraven tunnels dienen vandaag de dag als behuizing van een datacenter.

Bovenstaand zien we een datacenter van Verne Global, ingericht op een oude NATO luchtmachtbasis in Ijsland. Dit datacenter wordt door de koude temperaturen op natuurlijke wijze gekoeld.

Dit datacenter ligt 100 voet onder Stockholm, gevestigd in een oude nucleare bunker. Zoals op de foto te zien is, is de bunker opgeleukt met tropische planten, watervallen en een groot aquarium. In de 4 aaneenliggende grotten bevinden zich de servers.

Dit datacenter bevindt zich op zee, de voordelen hiervan zijn de beschikbaarheid van wind- en waterkrachten en de koeling van het datacenter door middel van zeewater.

Dit datacenter is gevestigd in een oude japanse kolenmijn en het bevindt zich 100 meter onder de grond. Deze mijn biedt onderdat aan 30 containers die ieder 250 servers bevatten. Het datacenter wordt gekoeld door grondwater en kan een aarbeving van 6,7 op de schaal van Richter doorstaan.

Hierboven het ‘Mountain Complex and Data Center’. Dit datacenter bevindt zich in het Ozarkgebergte in de Verenigde Staten. Dit datacenter is bestand tegen vrijwel alle mogelijke catastrofes.

De Oespenski-kathedraal in helsinki huisvest een oude bunker uit de 2e Wereldoorlog, tegenwoordig wordt deze bunker gebruikt als datacenter. De warmte die geproduceerd wordt vanuit het datacenter, wordt gebruikt om nabijliggende huizen te voorzien van verwarming.

Dit datacenter bevindt zich in Parijs en combineert een datacenter met een arboretum, waar planten groeien die gebruikt worden om klimaatverandering te bestuderen.

Deel dit artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!