OfficeGrip_logo

DIGITAL

Readiness

Assessment

Om goed en gedegen advies te kunnen geven is het van belang dat de Adoptie & Change consultants de organisatie kennen en de dynamieken snappen. Door inzicht te verkrijgen in wensen, behoeftes, problemen en struikelblokken binnen de organisatie helpen zij een strategisch adoptieproces te formuleren. Op deze manier worden zo veel mogelijk medewerkers meegenomen in de transitie en zorgen wij voor een duurzame overgang naar de nieuwe IT-omgeving.

online enquete

Hoe krijgen we inzichten?

Al in een vroeg stadium wordt de Digital Readiness Assesment (DRA) uitgestuurd. Dit is een korte online enquête die naar eindgebruikers van het IT-systeem binnen de organisatie wordt verstuurd. Hierin worden vragen gesteld over kennis, kunde, begrip, vaardigheden en nog veel meer.

Deze korte en bondige uitvraag (ongeveer 10 minuten) helpt bij het in kaart brengen van de organisatie. Dit is gebaseerd op de Prosci® ADKAR® methode. Een wereldwijd geprezen aanpak voor het opzetten van IT-adoptieprocessen.

adoptie-digital-readiness-assessment-2
digital-readiness-assessment-1

Eindgebruiker voorop

In gesprek gaan

Naast het DRA gaan de consultants ook in gesprek met betrokkenen binnen uw organisatie. Op deze manier worden resultaten geverifieerd en worden sponsoren geworven. Tevens begeleiden en informeren de adoptie en change consultants de projectgroep zodat er gedegen beslissingen genomen kunnen worden.

In dit proces wordt het perspectief van de eindgebruiker niet vergeten en zorgen we ervoor dat er een omgeving komt waarmee de eindgebruiker uit de voeten kan. Hierbij is het uitgangspunt mensen meenemen in de transitie en een omgeving creëren die mensen faciliteert bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.

Gepersonaliseerde training

Persona’s en scenario’s

Het gebruik van persona’s en scenario’s is een geheim wapen van de Adoptie & Change consultants. Het slim inzetten van deze middelen zorgt ervoor dat training, communicatie en opvolging gepersonaliseerd kan worden op basis van de eindgebruiker. Op deze manier verhogen we de betrokkenheid, eigenaarschap en zorgen we er tevens voor dat we slim bijdragen aan de effectiviteit van uw organisatie.

Persona’s en scenario’s worden over het gehele traject ingezet om uw organisatie zo goed mogelijk mee te krijgen. Zo zorgen we ervoor dat verdere trainingen en workshops aansluiten op de behoefte van eindgebruikers en worden ze actief ingezet om problemen in een vroeg stadium te identificeren en op te lossen.

digital-readiness-assessment-2a

Wil je meer weten over digitale transformatie en de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Neem vandaag nog contact op met één van onze consultants en zet de eerste stap richting succesvolle adoptie van je Microsoft 365 werkplek.

Laat een bericht achter
    Of bereik ons via de onderstaande gegevens:

    Bel ons: 0884747444

    Email ons: info@officegrip.nl