Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

Zero-Trust-een-nieuw-beveiligings-tijdperk-3

Download het ‘Zero trust: Een nieuw beveiligingstijdperk’ eBook

Bijeenkomsten met collega’s en bestaande en potentiële klanten vormen een essentieel onderdeel van de werkdag van elke medewerker. Maar toen Microsoft een enquête organiseerde onder ruim 3000 mensen op allerlei verschillende locaties en uit alle generaties, bleek dat ze vaker dan ooit vergaderen en daaruit steeds minder meerwaarde halen.

ZERO TRUST:

Een nieuw beveiligingstijdperk

 

Het digitale beveiligingslandschap verandert op een manier die de meeste ITers in de laatste vijf jaar tijd niet hadden kunnen voorspellen. Deze veranderingen laten klassieke beveiligingsstrategieën en tools hun breekpunt bereiken.

Deze veranderingen laten klassieke beveiligingsstrategieën en tools hun breekpunt bereiken.

Het vermogen van aanvallers om conventionele toegangscontroles te omzeilen, maakt een einde aan alle illusies dat traditionele beveiligingsstrategieën en -tools bedrijfsbronnen veilig kunnen houden in het digitale tijdperk.

De wortel van het probleem is dat aanvallen gemakkelijk gebruik maken van de veronderstelling dat activa veilig zijn op een “vertrouwd” bedrijfsnetwerk.

Aanvallers komen in het netwerk

Een aanvaller kan een enkel eindpunt binnen de veilig geachte grens compromitteren door phishingaanvallen te gebruiken en vervolgens snel zijn positie in het hele netwerk uit te breiden met behulp van verkenning en diefstal van referenties. Hoewel netwerkbeveiliging sommige klassieke aanvallen kan blokkeren en detecteren, kan het er simpelweg niet voor zorgen dat een heel netwerk betrouwbaar is en blijft.

Activa verlaat het netwerk

Sommige assets en apparaten bevinden zich niet meer op de bedrijfsnetwerken. De huidige medewerkers brengen hun eigen apparaten mee en werken vaak op afstand, gegevens worden buiten het bedrijfsnetwerk geopend en gedeeld met externe medewerkers, bedrijfsapps worden gehost in een multi-cloudomgeving en gevoelige gegevens worden opgeslagen in SaaS-apps. Aangezien veel van deze interacties geen netwerken doorkruisen die door de organisatie worden beheerd, treden grote blinde vlekken in de dekking op met traditionele netwerktoegangsbesturingselementen.

Organisaties die met hun verdediging niet evolueren zijn veel kwetsbaarder voor inbreuken. Als zodanig kunnen organisaties geen traditionele perimeters meer rond hun netwerken opstellen en verwachten dat ze veilig te blijven. Gelukkig is er een weg vooruit: Zero Trust.

In dit e-book bespreken we de kernprincipes van het Zero Trust-model voor beveiliging en lopen we door hoe de Microsoft-tools kunnen helpen met uw Zero Trust-beveiligingsstrategie.

 

    Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

     OfficeGrip

    Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

    No Comments

    Leave a feedback