Efficiëntie en rendement verhogen

banner-intermediairs

Veel kleinere en middelgrote-bedrijven maken momenteel de beslissing om cloud gerelateerd te gaan werken. Hiervoor moet het een onderdeel worden van de dagelijkse strategie. Deze bedrijven passen ze zich aan de nieuwe flexibele manier van werken door gebruik te maken van de juiste software in de cloud, en dit een onderdeel te maken van hun dagelijkse bezigheden. Hiermee stomen zij zichzelf klaar voor de toekomst waarin alles steeds sneller en efficiënter moet.

Een belangrijk uitgangspunt bij het in gebruik nemen van de cloud is om te realiseren dat de cloud gemaakt is om gebruik van de te maken op het langere termijn. Tijdens dit proces zal uw organisatie beseffen en erkennen wat de exacte voordelen hiervan zijn. Zodra u eenmaal werkt in de cloud, kunt u gaan evalueren wat voor u benodigdheden en verbeterpunten zijn, en kunt uw organisatie zich hierop aanpassen. Dit maakt het mogelijk om controle te houden over uw kosten.

Hieronder staan 5 onderwerpen die u binnen uw organisatie kunt gebruiken om u gebruik van de cloud te optimaliseren:

Infrastructuur: Bekijk eens uw huidige IT hardware en netwerk structuur. Bedenk wat er nodig is om aan uw organisatie haar groeiplannen te kunnen voldoen. Zoek naar manieren om uw infrastructuur zoveel mogelijk in de cloud te krijgen, in plaats van dat uzelf alles beheert. Er zijn veel bewezen oplossingen die Officegrip uw bedrijf kan bieden. Zodra u in bezit bent van een aantal passende en goede oplossingen voor uw bedrijf, hoeft u in dit gebied minder tijd te steken, en houdt u dus meer tijd over voor andere dingen. Laat niet los wat u momenteel bezit, maar verbeter het door gebruik te maken van een bewezen formule in de cloud.

Data: Zodra u gebruik gaat maken van online diensten, betekent dit dat data automatisch langs verschillende plaatsen komt. Hoe meer uw organisatie gebruik gaat maken van de cloud, hoe groter de hoeveelheid data is die online blijft opgeslagen. Om zo goed mogelijk gebruik te maken van de data in de cloud, moet u zorgen dat alle software en tools die u gebruikt goed met elkaar werken en op elkaar zijn afgestemd. Hiermee behoudt u de toegankelijkheid van uw data.

Beheren: Met de cloud is het mogelijk om verschillende virtuele servers te gebruiken voor verschillende doeleinden, vaak voor een lager kostenplaatje. Om het overzicht te kunnen bewaren heeft u virtualisatie nodig voor alle services die u ondersteunt en gebruikt. Het aantal soorten software die in gebruik worden genomen binnen een bedrijf is in de laatste paar jaar enorm gestegen. Deze groei zal in de toekomst ook blijven aanhouden. U heeft dus een soort overkoepelend factor nodig waarmee u kosten en diensten zo goed mogelijk kunt beheren.

Veiligheid: Het beveiligen van data die zich bevindt op verschillende platformen die u gebruikt is iets heel anders dan uw data beveiligen achter een standaard firewall. U heeft hiervoor server-technologie nodig die ervoor gemaakt is om data te kunnen beschermen, zonder dat locatie van de data hierbij een probleem vormt. Denk aan data die is opgeslagen op een lokale server, een smartphone of in OneDrive. Bewezen encryptie en doorgewinterde authenticatie mogelijkheden zijn technologie wat u hierbij nodig heeft.

Applicaties: Bekijk eens de applicaties die binnen uw bedrijf worden gebruikt. Maak vervolgens hierbij strategische beslissingen over welke het meeste bijdragen aan uw bedrijf haar meerwaarde in de cloud. Andere applicaties hebben misschien aanpassingen nodig voordat zij bruikbaar zullen zijn in de cloud, maar als deze meerwaarde vormen voor uw bedrijf is het misschien de moeite waard om hierin tijd te steken.
Een van de belangrijkste onderdelen bij het creëren van de ‘cloud-ready’ bedrijf, is het kiezen van de juiste server technologie die uw applicaties en services ondersteunen. De servers die Officegrip aanbiedt zijn ontworpen met de cloud als prioriteit, en is tegelijkertijd geschikt voor het gebruik van mobile devices (tablets & smartphones). De server helpt uw personeel om toegang te krijgen tot informatie via verschillende kanalen, netwerken, devices en applicaties. Hierbij garandeert Officegrip de hoogst mogelijke veiligheid en betrouwbaarheid die is gecreëerd door Microsoft.
waar en wanneer u wilt.