Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

  • 7 december 2012
  • officegrip
  • Nieuws
  • 0

Google stopt met gratis variant Google Apps

Vannacht heeft Google aangekondigd te stoppen met de gratis versie van Google Apps. Google Apps maakt het mogelijk om alle Google diensten zoals Gmail en Calendar beschikbaar te maken onder een eigen domein.

Bedrijven en instellingen die gebruik maken van de gratis versie van Google Apps kunnen dit gewoon blijven doen. Voor bestaande gebruikers verandert er helemaal niets. Dit heeft alleen invloed wanneer er voor een nieuwe domeinnaam een Google Apps aangemaakt wordt.

De reden waarom Google tot deze beslissing is gekomen heeft er mee te maken dat:
– De gewone gebruiker die eigenlijk de functionaliteiten van Google Apps niet nodig heeft vaak te lang moet wachten op nieuwe ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld Google+
– Bedrijven die starten met de gratis versie lopen al snel tegen de limitatie’s aan van de gratis variant en upgraden dan naar de betaalde versie.

Google raadt individuele gebruikers een standaard account aan. Voor bedrijven is er nu nog maar één versie van Google Apps die 24/7 telefonische ondersteuning, 25Gb inbox en een 99.9% uptime biedt. Google Apps kost 50 dollar per gebruiker per jaar. Tevens bestaat er de mogelijkheid om een gratis trial te starten. Google Apps voor educatieve instellingen blijft wel gratis.

 OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Reageren niet mogelijk.