Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

  • 21 januari 2013
  • officegrip
  • Nieuws
  • 0

Google wil helemaal af van wachtwoorden

Google werkt aan een alternatief voor het wachtwoord. Volgens 2 specialisten van de zoekgigant zijn zowel cookies als wachtwoorden ‘niet langer veilig’. “Wachtwoorden zijn een goedkope en eenvoudige manier om internetgebruikers te authenticeren, maar ze zijn niet veilig genoeg voor het internet van vandaag de dag, en zullen dat ook nooit worden.”

Het alternatief zou een klein apparaat genaamd YubiKey zijn. Een soort mini usb-stick, voorzien van een technisch snufje dat de digitale identiteit van de computergebruiker identificeert. Deze stuurt een wachtwoord naar applicaties die de methode ondersteunen en is te vergelijken met de sleutel die je gebruikt om je auto te starten. Dit zou moeilijke wachtwoordcombinaties, die noodzakelijk zijn maar nog niet veel gebruikt worden, overbodig maken.

Een ander alternatief waar Google aan werkt is een smartphone die een goedkeuring kan geven om een site te betreden, zelfs wanneer deze niet verbonden is met een netwerk.

 OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Reageren niet mogelijk.