OfficeGrip_logo

Het belang van een betrouwbare back-up

Garandeer een veilige opslag van uw gegevens

Recente meldingen van Google Drive-gebruikers over mysterieus verdwenen bestanden hebben de digitale wereld opgeschud en roepen belangrijke vragen op over de veiligheid van opgeslagen gegevens in de cloud. Dit benadrukt de cruciale rol van een optimale back-upstrategie, en gelukkig bieden wij bij OfficeGrip een oplossing om deze uitdagingen het hoofd te bieden. 

Cloudopslag: geen garantie voor veiligheid

Het rapport van de Britse ICT-nieuwssite The Register onthult dat sommige gebruikers tot hun schrik ontdekten dat zes maanden of meer aan werk plotseling verdwenen is. De storing in de synchronisatie van Google Drive lijkt de boosdoener te zijn, waardoor gegevens verouderd raken en verloren gaan. 

Dit incident doet denken aan eerdere gevallen, zoals de grote brand in 2021 bij een Frans datacenter van de Europese cloudhostingprovider OVH. Diverse klanten bleken geen adequate backup- en noodherstelplannen te hebben en verloren hun gegevens.  

Beveiliging en back-up van OfficeGrip

Om dit soort tekortkomingen aan te kunnen pakken, hebben wij een aanvullende ‘3rd party’ back-up oplossing voor Microsoft 365-gebruikers. Gebaseerd op de 3-2-1 back-upregel, biedt deze oplossing optimale beveiliging door gegevens in drievoud te bewaren, op twee verschillende media, met tenminste één externe opslaglocatie. Hiermee blijven gegevens veilig, zelfs bij problemen met de primaire opslaglocatie. 

Hoewel Microsoft 365 beveiligingsfuncties biedt, zoals versiegeschiedenis en beleidsregels tegen ongewenste mutaties, vult onze aanpak deze aan met een volwaardig back-upscenario. Zo wordt een uitgebreide bescherming van gegevensintegriteit en beschikbaarheid gegarandeerd. 

Conclusie

In een tijd waarin digitale gegevens van onschatbare waarde zijn, is een solide back-upstrategie van essentieel belang. Met deze strategie stellen wij onze klanten in staat om proactief te handelen en zich te beschermen tegen onvoorziene incidenten, waardoor ze met vertrouwen kunnen blijven opereren zonder angst voor gegevensverlies. Onze benadering biedt een waardevolle toevoeging aan de digitale beveiligingsinfrastructuur en verzekert onze klanten van een betrouwbare bescherming van hun digitale gegevens.  

Neem contact op met één van onze experts en ontdek hoe wij uw organisatie kunnen helpen bij het implementeren van een optimale back-upstrategie. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw digitale bezittingen veilig en toegankelijk blijven, zelfs bij onverwachte gebeurtenissen. 

Meer informatie over een back-up oplossing?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie

Download het gratis eBook:

Back-up oplossing Endpoint

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!