OfficeGrip_logo

Het verschil tussen Microsoft Teams en Zoom

Microsoft Teams VS Zoom​

Microsoft Teams VS Zoom

Microsoft Teams en Zoom zijn beide applicaties die het werken op afstand prettiger maken. Deze applicaties bieden onder andere mogelijkheden om te videobellen, chatten en vergaderen. Dit maakt het makkelijker om verbonden te blijven met collega’s. Deze apps lijken op het eerste oog veel op elkaar, maar er zitten toch een aantal verschillen tussen deze applicaties.

Inhoudsopgave

Het Microsoft Teams platform

Microsoft Teams is een platform wat zich focust op het samenwerken met collega’s. We zijn steeds meer vanuit verschillende locaties gaan werken, wat het lastiger maakt om in contact te blijven met collega’s. Met Microsoft Teams creëer je één centraal platform waarin collega’s kunnen samenwerken en contact met elkaar kunnen behouden. Alle bedrijfscommunicatie komt op deze manier op een plek te staan. Dit wordt gedaan met 4 hoofdfunctionaliteiten die in het pakket aanwezig zijn, namelijk bellen, chatten, samenwerken en vergaderen.

Het grote voordeel van Microsoft Teams is de naadloze integratie met Microsoft Office 365. De Office 365 omgeving bestaat onder andere uit Microsoft Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Deze apps zijn vaak al bekend voor werknemers en verhogen daardoor het gebruiksgemak. Met Microsoft Teams wordt het mogelijk om vanuit verschillende Office documenten samen te werken. Microsoft Teams is dus echt een samenwerkingsplatform voor de gehele organisatie.

Het Microsoft Teams platform

Zoom focust zich voornamelijk op het maken van (video)vergaderingen. Het biedt verschillende functionaliteiten om met een aantal collega’s te vergaderen. Zo is het mogelijk om persoonlijke oproepen of groepsoproepen te maken. De functionaliteiten in Zoom zijn gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. Zoom is dus een prima oplossing als je alleen gebruik wil maken van de vergadermogelijkheden.

In Zoom en Microsoft Teams is het mogelijk om te videobellen en videovergaderingen te maken. Dit maakt het makkelijker om vanaf afstand in contact te blijven met collega’s. Microsoft Teams en Zoom maken het mogelijk om bestanden uit te wisselen, schermen te delen, vergaderingen op te nemen en breakout rooms te gebruiken.

Meer dan alleen videobellen

Microsoft Teams en Zoom zijn beide perfect te gebruiken voor het maken vergaderingen. Deze platformen doen dit beide op een gebruiksvriendelijke manier en bezitten voldoende tools om mee aan de slag te gaan.

Het verschil is duidelijker zichtbaar als je op zoek bent naar extra functionaliteiten. Microsoft Teams focust zich echt specifiek op het samenwerken met collega’s. Denk dan bijvoorbeeld aan het chatten, het opslaan en delen van documenten met elkaar en het maken van externe oproepen. Dit gebeurt in Microsoft Teams vanuit één centraal punt, waardoor je niet vanuit verschillende applicaties hoeft te werken. Dit werkt een stuk efficiënter en voegt meer gebruiksgemak toe.

Kiezen tussen Microsoft Teams en Zoom

De pakketten verschillen dus op het gebied van functionaliteiten met elkaar. Het is belangrijk om goed na te denken over welk platform je gaat gebruiken. Ben je van plan om alleen te videobellen en vergaderen met collega’s? Dan kan je met beide platformen prima aan de slag. Ben je op zoek naar meer functionaliteiten om optimaal samen te werken? Dan kom je al snel bij Microsoft Teams uit. Mocht je nog twijfelen tussen de 2 platformen, dan kun je altijd contact opnemen met een van onze adviseurs.

Tot slot

We hebben hier de verschillen tussen Microsoft Teams en Zoom kort toegelicht. Welke van deze 2 platformen je kiest is afhankelijk van de behoeftes van een organisatie. Microsoft Teams en Zoom lijken op het eerste oog dus veel op elkaar, maar in Microsoft Teams zitten er wel meer functionaliteiten. In ons eBook “De ultieme Microsoft Teams gids” bespreken wij alle functies die in Microsoft Teams aanwezig zijn. Download deze hieronder:

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer lezen

multi-tenant-kopstuk
Achtergrond

De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

Lees meer...

Meer weten over Microsoft Teams?

Download dan gratis onze ultieme Microsoft Teams gids

Ultieme Microsoft Teams Gids eBook

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!