OfficeGrip_logo

Het webonderdeel Nieuws gebruiken op een SharePoint-pagina

Wanneer u een pagina aan een site toevoegt, kunt u webonderdelen toevoegen en aanpassen, die de bouw stenen van de pagina vormen. In dit artikel wordt het webonderdeel Nieuws beschreven. 

U kunt iedereen op de hoogte houden en belangrijke of interessante verhalen laten opvallen met behulp van het webonderdeel Nieuws op uw pagina of site. U kunt snel opvallende berichten maken, zoals aankondigingen, Nieuws van personen, status updates en meer, zoals afbeeldingen en uitgebreide opmaak.

Opmerking: Sommige functies worden geleidelijk geïntroduceerd in organisaties die zich hebben aangemeld voor het targeted release programma. Dit betekent dat u deze functie nog niet kunt zien of dat deze er anders uitziet dan wordt beschreven in de Help-artikelen.

Het webonderdeel Nieuws toevoegen aan een pagina

 1. Als de pagina nog niet in de bewerkings-modus is, klikt u rechtsboven op de pagina op bewerken.
 2. Beweeg de muis boven of onder een bestaand webonderdeel en u krijgt een lijnt te zien met een omcirkelde +, zoals deze:Plusteken om webonderdelen toe te voegen aan een pagina
 3. Klik op Omcirkeld plusteken gebruikt om een modern webonderdeel toe te voegen aan een pagina .
 4. Voer in het zoekvak van webonderdelen het selectie vakje nieuws in om snel het webonderdeel Nieuwste zoeken en te selecteren.Het webonderdeel Nieuws in de werkset webonderdeel

Nieuws indelingen

U kunt kiezen uit verschillende indelingen voor nieuws. De standaard indeling is afhankelijk van het feit of uw site een team site, een communicatie site of een deel van een hubsite is.

Op een team site is de standaard indeling voor nieuws de hoofdtekst. Het bevat een grote afbeeldingsruimte en drie extra verhalen.

De standaardsectie Nieuws op de teamsite van een groep

In de lijst indeling worden nieuws berichten in één kolom weer gegeven.

Indeling van één kolom voor nieuws, webonderdeel

Op een communicatie site wordt de standaard indeling naast elkaar weer gegeven en is een lijst met twee kolommen met artikelen.

Naast elkaar lay-out voor nieuws, webonderdeelOp een hubsite heeft de standaardindeling voor nieuws de naam Hub Nieuws, waarin kolommen met miniaturen en informatie zijn opgenomen, plus een zijbalk met koppen van aanvullende artikelen.

Site-indeling hub voor nieuwsEen extra indeling is carrousel, waarin een groot visueel element wordt weer gegeven en gebruikers in staat worden genavigeerd te verplaatsen met de knoppen onder aan en de knop Bladeren of paginerings pictogrammen.

Opmerking: Niet beschikbaar in SharePoint Server 2019.

Nieuws carrousel indelingDe indeling wijzigen:

 1. Als de bewerkingsmodus nog niet actief is, klikt u rechtsboven op Bewerken.
 2. Klik op de knop bewerken Knop Webonderdeel bewerken aan de linkerkant van het webonderdeel Nieuws en selecteer de indeling die u wilt gebruiken in de werkset.Nieuws werkset

De Nieuwsbron wijzigen

Nieuws berichten worden gepubliceerd in de pagina bibliotheek van een site. Wanneer u met een nieuws webonderdeel werkt, kunt u de bron voor uw nieuws berichten opgeven. Uw nieuws berichten kunnen afkomstig zijn van de site waarop u zich bevindt en waarin het webonderdeel (deze site) wordt gebruikt, een hubsite waar de huidige site deel van uitmaakt (alle sites op de hub), of u kunt een of meer afzonderlijke sites selecteren (sites selecteren).

Opmerking: Niet beschikbaar in SharePoint Server 2019.

 1. Als de bewerkingsmodus nog niet actief is, klikt u rechtsboven op Bewerken.
 2. Klik op de knop bewerken Knop Webonderdeel bewerken aan de linkerkant van het webonderdeel Nieuws.
 3. Kies deze site of Selecteer sites.Wanneer u op sites selecteren klikt, kunt u zoeken naar de site die u wilt toevoegen of een of meer sites selecteren van sites die zijn gekoppeld aan deze hubfrequente sites of recente sites.

  Selecteer sites in het webonderdeel Nieuws

Filteren

U kunt de berichten filteren die u wilt weergeven op titel, recent toegevoegd of gewijzigd, gemaakt door of gewijzigd door, en pagina-eigenschappen.

Nieuws filteren en sorteren

Opmerking: Niet beschikbaar in SharePoint Server 2019.

Nieuws berichten maken

 1. U kunt nieuws berichten maken vanaf de Startpagina van SharePoint of vanuit het webonderdeel Nieuws op een gepubliceerde pagina:
  • Klik op de start pagina van share point op + Nieuw bericht maken boven aan de pagina. Kies vervolgens de site waarnaar u uw nieuws bericht wilt publiceren.

   Opmerking: Niet beschikbaar in SharePoint Server 2019.

   Of

  • Klik op een gepubliceerde pagina met het webonderdeel Nieuws op + toevoegen in het webonderdeel Nieuws om uw bericht te maken.
 2. Begin met het toevoegen van een naam die als kop wordt gebruikt. U kunt de werkbalk afbeeldingen aan de linkerzijde gebruiken om een afbeelding toe te voegen of te wijzigen.Een nieuwsartikel toevoegen
 3. Klik op + om webonderdelen toe te voegen, zoals tekst, afbeeldingen, video en meer.
 4. Als de pagina klaar is, klikt u rechtsboven op Publiceren. Het artikel wordt nu als het meest recente artikel weergegeven in de sectie Nieuws.

Opmerking: De meest recente artikelen worden in chronologische volg orde weer gegeven van nieuw naar oud op basis van hun oorspronkelijke publicatie datum (het bewerken van een verhaal heeft geen invloed op de order). Berichten kunnen niet opnieuw worden besteld. Als u een lijst met al uw nieuws berichten wilt zien, raadpleegt u Alles.

Een nieuws bericht toevoegen met behulp van een koppeling

U kunt een koppeling toevoegen aan inhoud van uw site of vanaf een andere website met de koppeling nieuws. De gekoppelde inhoud wordt weer gegeven als nieuws bericht.

Opmerking: Niet beschikbaar in SharePoint Server 2019.

 1. Ga naar de site met het nieuws waar u het bericht wilt toevoegen. Klik op de start pagina op + Nieuw en klik vervolgens op Nieuws koppeling.

  Als u op een andere pagina werkt en geen Nieuws koppeling ziet als menu optie, voegt u eerst een Nieuws webonderdeel toe aan de pagina en klikt u vervolgens op + toevoegen onder Nieuws.

 2. Plak het webadres in het veld koppeling naar een bestaand nieuws item. Er worden meerdere velden weer gegeven.
 3. Voeg in het veld titel afbeelding een titel toe die wordt weer gegeven voor het nieuws item op de start pagina. Dit is een vereist veld.
 4. Klik op miniatuur toevoegen of wijzigen om een optionele miniatuur afbeelding toe te voegen of te wijzigen. U kunt kiezen uit een van de volgende bronnen van de afbeelding:
  • Recent Afbeeldingen die u onlangs hebt gebruikt of die u hebt toegevoegd aan de share point-site, worden als resultaat gegeven.
  • Zoeken op het web: zoeken naar afbeeldingen op het web in een aantal categorieën. U kunt filters instellen voor grootte (klein, normaal, groot, x-groot of alles), indeling (vier kant, breed, hoog of alles) of creatief Commons of alle afbeeldingen.
  • In onedrive ziet u de OneDrive-map die aan de site is gekoppeld, waar u kunt navigeren en afbeeldingen selecteert.
  • Site biedt document bibliotheken op de share point-site waar u afbeeldingen kunt selecteren om te gebruiken.
  • Met uploaden wordt een venster geopend waarin u een afbeelding van uw lokale computer kunt selecteren.
  • Via een koppeling biedt een gearchiveerde koppeling naar een afbeelding in OneDrive voor bedrijven of uw SharePoint-site om deze te plakken. U kunt geen koppeling maken naar afbeeldingen van andere sites of van het web.

  Klik op openen om een geselecteerde afbeelding te gebruiken.

 5. Voeg de beschrijving toe of bewerk deze in het veld Beschrijving. Dit is optioneel.
 6. Klik op posten om de koppeling toe te voegen aan uw start pagina.

Uw nieuws bericht verzenden via e-mail

Wanneer u deze functie gebruikt, kunt u een e-mail bericht verzenden met een koppeling, een miniatuur voorbeeld, een beschrijving en een optioneel item aan een of meer personen.

In het dialoogvenster van een e-mailbericht verzenden

Opmerking: De personen met wie u de koppeling deelt, moeten de juiste machtigingen hebben om de pagina te kunnen zien.

 • Klik boven aan de pagina Nieuws bericht op per e-mail verzenden.
 • Voer de naam (s) in van de personen die u wilt verzenden in het vak aan: en voeg desgewenst een bericht toe.
 • Klik op Verzenden.

Nieuws berichten verwijderen

 1. Klik op Alles weergeven.
 2. Klik op Berichten beheren.
 3. Zoek de pagina die u wilt verwijderen.
 4. Klik op de puntjes () rechts van de pagina en klik vervolgens op Verwijderen.Een pagina verwijderen

Voor SharePoint Server 2019 kunt u de nieuws pagina’s verwijderen die u hebt toegevoegd.

 • Klik op de werk balk Snel starten op pagina’s en selecteer het nieuws item dat u wilt verwijderen.
 • Klik op de drie puntjes ( ) en klik vervolgens op verwijderen.
 • Klik op verwijderen in het bevestigings dialoogvenster.

Het webonderdeel Nieuws verwijderen

 1. Ga naar de pagina met de nieuws sectie die u wilt verwijderen.
 2. Klik boven aan de pagina op bewerken .
 3. Plaats de muis aanwijzer op de sectie nieuws en klik op  verwijderen aan de linkerzijde.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!