OfficeGrip_logo

Hoe bekijk je in PowerPoint je sprekersnotities privé terwijl je een presentatie op meerdere beeldschermen geeft

In PowerPoint is de weergave voor presentator een handige manier om uw presentatie met sprekersnotities te bekijken op de ene computer (bijvoorbeeld uw laptop), terwijl uw publiek naar de presentatie zonder notities kijkt op een ander beeldscherm (bijvoorbeeld geprojecteerd op een groter scherm). PowerPoint ondersteunt slechts twee beeldschermen voor gebruik bij een presentatie. U kunt een presentatie echter uitvoeren op drie of meer beeldschermen die op één computer zijn aangesloten.TIP   Zie Wat is de weergave voor presentator? voor meer informatie over de weergave voor presentator.Weergave voor presentator

 

Vereisten voor het gebruik van de weergave voor presentator
Voordat u weergave voor presentator kunt gebruiken, moet u het volgende doen:

 

 • Zorg ervoor dat de computer die u gebruikt voor uw presentatie het gebruik van meerdere beeldschermen ondersteunt. De meeste desktopcomputers beschikken tegenwoordig over ingebouwde ondersteuning voor meerdere beeldschermen. Als dat niet het geval is, hebt u twee videokaarten nodig.
  TIP   Controleer de website van uw computerfabrikant voor actuele informatie over de ondersteuning van meerdere beeldschermen.
 • PowerPoint ondersteunt slechts twee beeldschermen voor gebruik bij een presentatie. U kunt een presentatie echter uitvoeren op drie of meer beeldschermen die op één computer zijn aangesloten. Zie Ondersteuning voor meerdere beeldschermen inschakelen hier beneden voor meer informatie.
 • PowerPoint configureren voor het gebruik van de weergave voor presentator

 

 

PowerPoint configureren voor gebruik van twee beeldschermen bij de weergave voor presentator

 

 1. Klik op het tabblad Diavoorstelling in de groep Monitoren op Weergave voor presentator gebruiken.OPMERKING   Mogelijk wordt het dialoogvenster Beeldscherminstellingen van het Windows Configuratiescherm weergegeven. Als dat niet het geval is, hebt u de weergave voor presentator al ingesteld. Als u instellingen wilt wijzigen, zoekt u in de Help bij Microsoft Windows op hoe u de beeldscherminstellingen voor Windows kunt weergeven en voert u stappen 2 tot en met 4 uit.
 2. Klik in het dialoogvenster Beeldscherminstellingen op het tabblad Beeldscherm op het pictogram van het beeldscherm waarop u uw sprekersnotities wilt bekijken en schakel het selectievakje Dit is mijn hoofdbeeldscherm in.Als het selectievakje Dit is mijn hoofdbeeldscherm is ingeschakeld en niet beschikbaar is, is het beeldscherm al ingesteld als hoofdbeeldscherm. U kunt slechts één beeldscherm als hoofdbeeldscherm instellen. Als u op het pictogram van een ander beeldscherm klikt, is het selectievakje Dit is mijn hoofdbeeldscherm uitgeschakeld en beschikbaar.
 3. Klik op het pictogram van het tweede beeldscherm waarop het publiek de presentatie te zien krijgt, schakel het selectievakje Het bureaublad naar dit beeldscherm uitbreiden in en klik op OK.
 4. Controleer op het tabblad Diavoorstelling in de groep Meerdere monitoren of het beeldscherm waarop u de presentatie wilt weergeven voor het publiek, voorkomt in de lijst Diavoorstelling weergeven op.

 

 

Een presentatie weergeven op twee beeldschermen

 

 1. Klik op het tabblad Diavoorstelling in de groep Instellen op Diavoorstelling instellen.
 2. Selecteer de gewenste opties in het dialoogvenster Diavoorstelling instellen en klik op OK.
 3. Klik op het tabblad Weergave in de groep Presentatieweergaven op Diavoorstelling om de presentatie te starten.

 

Ondersteuning voor meerdere (drie of meer) beeldschermen inschakelen
Voordat u een presentatie kunt afspelen op een computer met drie of meer beeldschermen, moet u de ondersteuning voor meerdere beeldschermen inschakelen.

 

 1. Klik op het tabblad Diavoorstelling in de groep Monitoren op Weergave voor presentator gebruiken.TIP   Mogelijk wordt het dialoogvenster Beeldscherminstellingen van het Windows Configuratiescherm weergegeven. Als dat niet het geval is, zoekt u in de Help bij Microsoft Windows op hoe u de beeldscherminstellingen voor Windows kunt weergeven.
 2. Klik in het dialoogvenster Beeldscherminstellingen op het tabblad Beeldscherm op het pictogram van het beeldscherm voor de presentator en schakel het selectievakje Dit is mijn hoofdbeeldschermin.TIP   Als het selectievakje Dit is mijn hoofdbeeldscherm is ingeschakeld en niet beschikbaar is, is het beeldscherm al ingesteld als hoofdbeeldscherm. U kunt slechts één beeldscherm als hoofdbeeldscherm instellen. Als u op het pictogram van een ander beeldscherm klikt, is het selectievakje Dit is mijn hoofdbeeldscherm uitgeschakeld en beschikbaar.
 3. Klik op het pictogram van elk extra beeldscherm dat het publiek te zien krijg, schakel het selectievakje Het bureaublad naar dit beeldscherm uitbreiden in en klik op OK.NOTITIES
  • U kunt de ondersteuning voor meerdere beeldschermen uitschakelen door in het dialoogvensterBeeldscherminstellingen op het tabblad Beeldscherm het tweede beeldscherm te selecteren en het selectievakje Het bureaublad naar dit beeldscherm uitbreiden uit te schakelen.

 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!