OfficeGrip_logo

Hoe gebruik je Microsoft Yammer succesvol

Communicatie binnen het bedrijf

Microsoft Yammer is een platform wat het makkelijker maakt om contact te behouden met de organisatie. Zie het eigenlijk als een soort Facebook, maar dan alleen zichtbaar voor jouw organisatie. Yammer maakt het dus mogelijk voor werknemers om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en gebeurtenissen. Maar wanneer gebruik je nu Microsoft Yammer en wat maakt het zo succesvol binnen een organisatie.

Waarvoor is Microsoft Yammer bedoeld

Microsoft Yammer is een platform om voornamelijk informeel informatie met elkaar te delen. Het is eigenlijk een centrale plek waar collega’s elkaar op de hoogte kunnen houden van de nieuwste ontwikkelingen. Yammer gebruik je dus om leuk nieuws direct met de gehele organisatie te delen. Dit zorgt ervoor dat collega’s betrokken worden bij de organisatie en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

Het is dus de bedoeling dat Microsoft Yammer gebruikt wordt voor de leuke mededelingen binnen de organisatie. Microsoft 365 bevat namelijk nog meer mogelijkheden om berichten te versturen naar meerdere personen. Denk dan bijvoorbeeld aan Microsoft Teams en Outlook, waarmee ook gecommuniceerd kan worden. Waarin Microsoft Yammer zich juist onderscheidt is de manier informele manier waarop collega’s de interactie kunnen aangaan. In Microsoft Yammer kunnen collega’s op een bericht reageren, waardoor je met elkaar een informeel gesprek kunt voeren. Dit maakt het voor werknemers leuker om betrokken te worden bij het nieuwste bedrijfsnieuws.

Waar kun je Yammer vinden

Microsoft Yammer kan op verschillende manieren worden benaderd. Het is mogelijk om deze omgeving vanuit de webbrowser te openen of vanuit Microsoft Teams. In Microsoft Teams heet het namelijk “community’s”. Door op community’s te klikken kom je direct terecht in de Microsoft Yammer omgeving. Dit maakt het makkelijk om vanuit één centrale omgeving toegang te krijgen tot Yammer. Het voordeel van Yammer in Microsoft Teams is dat je direct een overzicht kunt krijgen van het laatste nieuws binnen de organisatie. Het wordt gemakkelijker om snel reacties te lezen en te reageren.  

Microsoft Yammer

Microsoft Yammer is een veilige oplossing

Met Microsoft Yammer haal je een veilige manier om informatie te delen in huis. In Yammer zijn er namelijk verschillende instellingsmogelijkheden om deze omgeving zo optimaal mogelijk te beveiligen. Je wilt namelijk wel alle gegevens binnen de organisatie behouden. Yammer is onderdeel van Microsoft 365, waardoor beleidsinstellingen direct worden toegepast op de gehele organisatie. Dit maakt het beheren van deze omgeving een stuk gemakkelijker.

Tot slot

Microsoft Yammer is dus een informeel platform om nieuws te delen. Je gebruikt Yammer dus voornamelijk om informatie met de gehele organisatie te delen, waardoor werknemers meer betrokken zijn bij de organisatie. Het platform is speciaal bedoeld om op een leuke manier de interactie met werknemers aan te gaan. Werknemers kunnen op nieuws reageren en met elkaar in gesprek gaan, wat zorgt voor een hogere verbondenheid. Benieuwd in welke scenario’s je Yammer precies gebruikt? Download dan gratis ons eBook met meer informatie:

Download het gratis eBook:

Yammer catalogus met gebruikersscenario's

yammer-catalogus-met-gebruiksscenarios-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  storing
  Achtergrond

  Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

  Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!