OfficeGrip_logo

Hoe kies je een zakelijke laptop?

De aanschaf voor zakelijke laptops

Het kiezen van een goede zakelijke laptop is erg belangrijk. Je gebruikt een zakelijke laptop namelijk intensief en voor een langere tijd. Een zakelijke laptop moet dus goed passen bij de werkzaamheden die jij uitvoert. Wij bespreken hier waar jij op moet letten bij het aankopen van een zakelijke laptop en geven een aantal tips. In het begin gaan we globaal door de belangrijke opties heen, wat verderop in het artikel geven wij wat hardere specificaties.

Kies een zakelijke laptop op basis van je werkzaamheden

Een zakelijke laptop koop je niet zomaar. Het is belangrijk om na te denken wat voor werkzaamheden je doet met de laptop. Maak jij gebruik van zware 3D programma’s zoals AutoCAD, dan heb je uiteraard een sterke laptop nodig. Dit zijn namelijk erg intensieve programma’s die veel meer rekenkracht van een zakelijke laptop vragen. Ben je meer met administratieve taken bezig, dan kun je een zakelijke laptop kopen die wat minder rekenkracht heeft.

Denk dus vooral na over wat voor werkzaamheden er binnen de organisatie worden gedaan. Elke afdeling heeft andere behoeftes en voert andere werkzaamheden uit. Maak op basis van de verschillende afdelingen een selectie aan zakelijke laptops, zodat je voor elke afdeling de juiste apparatuur in huis haalt. Vergeet het personeel dus niet bij dit proces te betrekken! Vraag aan de medewerkers dus input van wat ze nodig hebben bij een zakelijke laptop.

Vraag advies bij het aanschaffen van laptops voor zakelijk gebruik

Ben je van plan om laptops aan te schaffen maar weet je niet zo goed hoe en wat? Laat je dan vooral adviseren door een expert met genoeg kennis en ervaring. Laptops voor zakelijk gebruik worden namelijk relatief lang door het personeel gebruikt. Je wilt niet een zakelijke laptop kopen die over 2 jaar niet meer mee kan.

Het is vaak een grote investering die je als organisatie doet, maar het kan wel de productiviteit enorm verhogen. Alle snelheidsbesparingen die je met de juiste zakelijke laptop hebt, zorgen ervoor dat het personeel ook meer werk gedaan kan krijgen. Denk dus wel goed over de aanschaf van laptops voor zakelijk gebruik na.

Op welke specificaties moet ik letten bij een zakelijke laptop?

We gaan nu wat meer de diepte in en gaan het hebben over de verschillende specificaties. Een zakelijke laptop bestaat namelijk uit een aantal verschillende onderdelen. Waarop je moet letten bij de verschillende onderdelen lichten wij hier toe. Dit zijn overigens niet alle punten, maar wel de belangrijkste om een goede keuze te maken voor een zakelijke laptop.

Laptops voor zakelijk gebruik resolutie

Advies nodig over een zakelijke laptop?

Neem dan contact op met een van onze hardware experts.

Zakelijk hardware advies

1. Het beeldscherm van een zakelijke laptop

Een zakelijke laptop wordt in verschillende scenario’s gebruikt. Bij een beeldscherm moet je daarom op een aantal specificaties letten. Denk dan aan de grootte van het scherm en de resolutie.

De grootte van het scherm

  • 13 Inch: Handig voor als je veel onderweg bent, compact en licht
  • 15 Inch: Groter scherm, handig als je vaker op vaste plekken werkt
  • 17 Inch: Handig als je een groot scherm nodig hebt en vaak vanuit dezelfde plek werkt


Toelichting:
Laptops maken gebruik van verschillende schermdiagonalen. Dit wordt vaak aangegeven aan de hand van inches. Vaak wordt er gekozen voor een 13 inch variant, omdat dit compact en licht is. Deze laptops zijn daardoor makkelijker mee te nemen.

De resolutie van een scherm

  • Minimale resolutie: 1920x 1080 (Ook wel 1080p en Full HD genoemd)
  • Meer scherpte: Kies dan voor een Quad HD 1440p (niet noodzakelijk!)


Toelichting:
Een scherm heeft altijd een bepaalde resolutie. Dit zijn kleine puntjes (pixels) in het scherm die ervoor zorgen dat jij beeld te zien krijgt. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper jouw scherm dus is. Dit is belangrijk om te weten, omdat voor bepaalde werkzaamheden een hogere resolutie belangrijk kan zijn. Denk dan aan bijvoorbeeld grafisch designers, die profiteren maximaal van een hogere schermresolutie. De gebruikte resolutie op laptopschermen is op dit moment vaak 1920 x 1080 pixels. Dit wordt ook wel Full HD of 1080p genoemd. Ben je op zoek naar een nog scherper scherm? Dan kun je kiezen voor een laptop met Quad HD (1440P). Deze schermen hebben een verhouding van 2560 x 1440 pixels.

Zakelijke laptop Intel of AMD

2. De processor van een laptop

  • Lichte taken: Intel Core i3 of AMD Ryzen 3
  • Gemiddeld zware taken: Intel Core i5 of AMD Ryzen 5
  • Zware taken: Intel Core i7 of AMD Ryzen 7

Toelichting:
De processor in een zakelijke laptop kun je zien als de hersenen van het apparaat. Dit is een van de belangrijkste onderdelen in de computer. In een zakelijke laptop zit vaak een Intel Core i3, i5, i7 of een AMD Ryzen 3, 5, 7. Hoe hoger dit getal, hoe sneller de processor is. Dit betekent overigens niet dat een Intel Core i3 of AMD Ryzen 3 traag is! Deze processoren vernieuwen door de jaren heen steeds meer, waardoor de nieuwste Intel core i3 misschien sneller is dan een Intel Core i5 van 4 jaar geleden. Er zijn nog een aantal technische specificaties waarop je kunt letten, maar dan wordt het gauw heel technisch.

Samsung SSD zakelijke laptop

3. Genoeg opslaggeheugen en RAM

  • Minimaal: 256 GB SSD geheugen en 8 GB RAM
  • Meer opslagcapaciteit: 512 GB SSD geheugen en 8 GB RAM


Toelichting:
Met genoeg opslaggeheugen kun je alle documenten en gegevens op een laptop opslaan. Vaak is 256 GB genoeg voor een zakelijke werklaptop om alle documenten en gegevens op te slaan. Het uitbreiden naar 512 GB is mogelijk mocht je meer geheugen nodig hebben.

RAM (Random-access memory) kun je eigenlijk zien als het korte termijn geheugen van een computer. Start jij een programma op, dan wordt deze tijdelijk in het RAM-geheugen geplaatst. Aan 8 GB RAM heb je meer dan genoeg. Er zijn ook mogelijkheden om voor 16 GB RAM te kiezen, maar dat wordt vaak in speciale scenario’s gekozen.

Conclusie

Het is dus belangrijk om een goede keuze te maken voor zakelijke laptops. Werknemers werken het grootste gedeelte van de dag op deze laptop. Je wilt uiteraard dat deze laptops een tijdje meegaan en kwalitatief goed in elkaar zitten. Ben je nu opzoek naar advies speciaal voor jouw organisatie? Neem dan contact op met een van onze hardware experts via de onderstaande gegevens:

Neem contact op met onze hardware experts

Voor vragen over laptops en andere hardware

Bereik ons via de onderstaande gegevens

Meer lezen

Achtergrond

Inventariseer kwetsbaarheden: De fundering van cyberweerbaarheid

Het inventariseren van kwetsbaarheden is meer dan een technische noodzaak; het is een strategische stap die de ruggengraat vormt van elke cybersecurity-strategie. Deze blog biedt een analyse van deze procedure, evalueert de gevolgen voor bedrijfscontinuïteit en rampenherstelplanning, en geeft concrete aanbevelingen om organisaties te beschermen tegen hedendaagse cyberdreigingen.

Lees meer...
Achtergrond

Secure7: Versterking van uw cyberweerbaarheid in het licht van NIS2

Cybersecurity is een cruciaal onderwerp in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. Het beschermt onze gegevens, systemen en infrastructuur tegen kwaadwillende aanvallen en bedreigingen. Met de voortdurende groei van technologie en het toenemende aantal cyberaanvallen, wordt het waarborgen van digitale veiligheid steeds urgenter.

Lees meer...
header-nis2-self-assessment-8
Beveiliging

Nieuw! Het OfficeGrip NIS2 Self Assessment

Met trots kondigen wij in dit blog de lancering van het OfficeGrip NIS2 Self Assessment aan. Dit Assessment is speciaal ontworpen om organisaties te ondersteunen bij het navigeren door de complexiteit van de aanstaande NIS2-regelgeving. Deze kosteloze online zelfevaluatie kunt u inzetten om inzicht te krijgen in hoeverre uw organisatie impact gaat ervaren van de NIS2 wetgeving en in welke mate u al voldoet aan de beoogde NIS2 cyberveiligheid maatregelen.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!