OfficeGrip_logo
Hoe kies je een zakelijke monitor

Hoe kies je een zakelijke monitor?

Een goede zakelijke monitor is één van de belangrijkste onderdelen van jouw werkplek. Je kijkt tenslotte een groot gedeelte van de dag tegen een beeldscherm aan. Een beeldscherm moet daarom wel aan een aantal eisen voldoen, zodat jij comfortabel kan werken. Waar je op moet letten bij het kopen van een zakelijke monitor leggen wij hier uit.

Het formaat van een zakelijke monitor

Bij een zakelijke monitor is het formaat erg belangrijk. Het meest gebruikte formaat varieert van 22 inch tot 27 inch. Het is belangrijk om goed na te denken over hoe jij je werkzaamheden uitvoert. Ga je gebruik maken van een enkel scherm, dan kan een groter scherm prettig zijn. Wij raden meestal aan om 2 beeldschermen van rond de 23 inch naast elkaar te zetten. Dit maakt het erg gemakkelijk om tussen verschillende tabbladen te wisselen.

Eigenschappen van een zakelijk beeldscherm

Per afdeling kunnen de benodigde eigenschappen van een zakelijk beeldscherm verschillen. Iemand die beeldbewerking doet heeft een ander scherm nodig dan iemand van de administratie. Wij bekijken hieronder verschillende categorieën en waarop gelet moet worden bij de aanschaf van een zakelijke monitor.

Zakelijk beeldscherm voor lichtere taken

HP P-series P24

Voor lichtere taken volstaat een standaard zakelijke monitor. Deze monitoren zijn goedkoper dan professionelere beeldschermen voor bijvoorbeeld videobewerking. Met deze schermen kan je prima administratieve taken uitvoeren voor een zachte prijs. Het werken met 2 schermen kan de productiviteit verbeteren. Zo hoef je niet elke keer tussen verschillende tabbladen te wisselen en kun je gemakkelijk het overzicht bewaren. Wij raden aan om twee 23 inch/ 24 inch schermen naast elkaar te zetten. Dit formaat is perfect geschikt voor 2 schermen naast elkaar. De HP P24 G4 is een voorbeeld van een goed scherm voor lichtere taken die niet al te duur is. Dit scherm beschikt ook over ingebouwde luidsprekers, waardoor je deze niet meer los op je bureau hoeft te zetten.

Zakelijk monitor voor foto- en videobewerking

DELL P2721Q

Bij het kiezen van een zakelijk beeldscherm voor foto- en videobewerking heb je een monitor nodig met een scherpe resolutie en een hoge kleurweergave. Een resolutie van 4K wordt aanbevolen om alles zo scherp mogelijk in beeld te hebben. Het kleurdekkingsbereik is erg belangrijk bij foto- en videobewerking. Je wilt namelijk bij foto- en videobewerking een scherm hebben dat de kleuren zo accuraat mogelijk weergeeft. De Dell P2721Q is zo’n 4k scherm dat geschikt is voor foto- en videobewerking. Met het 27 inch formaat wordt het gemakkelijker om foto’s en video’s scherp te bewerken. Bekijk de Dell P2721Q hier.

Extra groot beeldscherm

LG 34WN650

Wil je in plaats van twee beeldschermen een groot scherm hebben? Dat kan met een ultrawide monitor. Een ultrawide monitor is een beeldscherm dat in de lengte een stuk groter is dan een normaal scherm. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk 2 documenten naast elkaar kan zetten. Een voorbeeld van zo’n monitor is de LG 34WN650 UltraWide display. Dit display is in de breedte een stuk groter dan een normaal scherm. Je kunt er dus voor kiezen om in plaats van 2 schermen naast elkaar te zetten, een ultrawide beeldscherm te gebruiken.

Tot slot

Een goede zakelijke monitor kiezen is belangrijk en afhankelijk van je werkzaamheden. Zo is het bij foto- en videobewerking belangrijk om op het kleurbereik te letten, waar dat bij lichtere taken minder belangrijk is. Heb je advies nodig met betrekking tot het kopen van een zakelijke hardware? Neem dan contact op met onze hardware experts en deze helpen je graag verder.

Meer lezen

Copilot-Teams
Achtergrond

De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

Lees meer...
dell-precision-workstation
Achtergrond

Dell Precision Workstations

Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!