OfficeGrip_logo

Hoe maak en bewerk je een Outlook profiel

Een Outlook-profiel maken

Een profiel bestaat uit accounts, gegevensbestanden en instellingen die aanduiden waar e-mailberichten worden opgeslagen.

 1. Sluit Outlook af.
 2. Klik of dubbelklik op E-mail in het Configuratiescherm.
  Waar is het onderdeel E-mail in het Configuratiescherm?
  Het onderdeel E-mail kan op verschillende plaatsen in het Configuratiescherm worden weergegeven, afhankelijk van de versie van het Microsoft Windows-besturingssysteem, de geselecteerde weergave van het Configuratiescherm en of u een 32- of 64-bits besturingssysteem of -versie van Microsoft Outlook hebt geïnstalleerd. 
  Zo kunt u het onderdeel E-mail gemakkelijk vinden: open het Configuratiescherm in Windows en typ vervolgens in het vak Zoeken boven aan het venster E-mail. In het Configuratiescherm voor Windows XP typt u E-mail in het vak Adres
  OPMERKING    Het pictogram E-mail wordt weergegeven nadat Outlook voor het eerst is gestart. 
  De titelbalk van het dialoogvenster E-mailinstellingen bevat de naam van het huidige profiel. Als u een ander bestaand profiel wilt gebruiken, klikt u op Profielen weergeven, selecteert u de profielnaam en klikt u opEigenschappen.
 3. Klik op Profielen weergeven.
 4. Klik op Toevoegen.
 5. Typ een naam voor het profiel en klik op OK.
 

U kunt extra (niet-Exchange) e-mailaccounts aan uw profiel toevoegen, zoals Gmail of Live.com, of opties voor de gegevensbestanden van uw account wijzigen. Zie Een Outlook-profiel bewerken hier beneden voor meer informatie.
 
Een Outlook-profiel bewerken

Een profiel bevat configuratiegegevens voor e-mailaccounts, gegevensbestanden en informatie over de opslaglocatie van e-mailberichten. In tegenstelling tot andere opdrachten en instellingen voor Microsoft Outlook 2013 worden profielen bewerkt in het Configuratiescherm in Windows en niet in Outlook.U kunt de betreffende accounts, de bijbehorende instellingen en opties voor gegevensopslag wijzigen voor elk profiel.

 1. Sluit Outlook af.
 2. Klik of dubbelklik op E-mail in het Configuratiescherm.Waar vind ik E-mail in het Configuratiescherm?
  Het onderdeel E-mail kan op verschillende plaatsen in het Configuratiescherm worden weergegeven, afhankelijk van de gebruikte versie van het Microsoft Windows-besturingssysteem, de geselecteerde weergave van het Configuratiescherm en of u een 32-bits of 64-bits besturingssysteem of versie van Outlook hebt geïnstalleerd.
  U kunt het onderdeel E-mail het gemakkelijkst vinden door het Configuratiescherm in Windows te openen en vervolgens boven aan het venster in het vak Zoeken de tekst E-mail te typen.
  OPMERKING    Het pictogram E-mail wordt weergegeven nadat Outlook voor het eerst is gestart.
 3. Ga op een van de volgende manieren te werk:
 4. Klik op E-mailaccounts als u nog een e-mailaccount wilt toevoegen.
 5. Klik op Gegevensbestanden als u de opties van Outlook voor het opslaan van gegevens wilt wijzigen.
 6. Klik op Profielen weergeven als u de lijst met huidige profielen wilt weergeven.

 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!