OfficeGrip_logo

Hoe wijzig je handgeschreven inkt naar tekst of wiskundige vergelijkingen in OneNote

OneNote voor Windows 10 heeft ingebouwde handschriftherkenning die uw handgeschreven notities kan converteren naar getypte tekst. U kunt deze functie ook gebruiken om handgeschreven inkt in uw notities te converteren naar wiskundige vergelijkingen zowel voor het oplossen van problemen met wiskunde en om de vergelijkingen meer gelijkmatig op te maken voordat u deze met anderen deelt.

Inkt naar tekst 

Conversie van uw handgeschreven notities naar getypte tekst is handig als u besluit om notities te delen met andere personen of als u deze notities wilt opnemen in een formeel document of in een presentatie.

Ga als volgt te werk:

 1. Klik of tik op het tabblad Tekenen in een willekeurige pagina met handgeschreven notities.
 2. Klik op het tabblad Tekenen op het hulpprogramma Lassoselectie.

  De knop Lasso selecteren op het tabblad Tekenen

 3. Met uw vinger of de pen, drukt u op het scherm en sleept u een selectie rond het handschrift dat u wilt converteren. Wanneer u de muisknop loslaat, moeten de pennenstreken in uw handschrift verschijnen.
 4. Klik of tik op inkt naar tekst als u uw geselecteerde handschrift wilt converteren naar de getypte tekst.

 
Als u een fout heeft gemaakt, drukt u op Ctrl + Z op het toetsenbord om de laatste actie ongedaan te maken of tikt u op de knop ongedaan maken in de rechterbovenhoek van het app-venster.

Als de oorspronkelijke inktstreken zijn geschreven in een bepaalde penkleur, wordt automatisch de geconverteerde tekst in dezelfde kleur opgemaakt in OneNote.

Nadat het handschrift is geconverteerd, kunt u selecteren, bewerken en de tekst in elke gewenste manier opmaken.

Opmerking: Het succes van de handschriftherkenning van OneNote hangt af van de leesbaarheid van de handgeschreven notities die u selecteert. U kunt conversiefouten eenvoudig corrigeren door eenvoudig de geconverteerde tekst te bewerken.

 

Handschrift naar wiskunde

Het converteren van handgeschreven wiskundige vergelijkingen kan tijd besparen als u lange of gecompliceerde vergelijkingstekst niet handmatig wilt opmaken in superscript, subscript en andere tekstopmaak, en het is een prima manier om handgeschreven notities op te ruimen voordat u ze met anderen deelt.

Ga als volgt te werk:

 1. Klik of tik op een willekeurige pagina op het tabblad het Tekenen.
 2. Selecteer een pen en de kleur van een pen en schrijf vervolgens een wiskundige vergelijking op de pagina.

  Een wiskundige vergelijking schrijven in OneNote voor Windows 10

 3. Klik op het tabblad Tekenen op het hulpprogramma Lassoselectie.

  De knop Lasso selecteren op het tabblad Tekenen

 4. Met uw vinger of de pen, drukt u op het scherm en sleept u een selectie rond de vergelijking. Wanneer u de muisknop loslaat moeten alle inktstreken in uw vergelijking verschijnen.

  Een handgeschreven wiskundige vergelijking selecteren met Lasso selecteren

 5. Klik op het tabblad Tekenen op de knop Handschrift naar wiskunde.
 6. Bevestig dat OneNote uw vergelijking correct heeft herkend in het deelvenster Handgeschreven vergelijking invoegen dat wordt geopend.

  Opmerking: Klik of tik indien nodig op Selecteren en corrigeren in het deelvenster Handgeschreven vergelijking invoegen om eventuele correcties aan te brengen voor individuele inktstreken. In de Selecteren en corrigeren-modus kunt u het gereedschap Lassoselectie gebruiken om een onjuist herkend symbool of een specifiek deel van de vergelijking te selecteren en OneNote biedt alternatieven waaruit u kunt kiezen.

 7. Als het voorbeeld van de vergelijking in het deelvenster Handgeschreven vergelijking invoegen overeenkomt met het schrijven die u hebt geselecteerd, klikt u op of tik op de knop inkt Math als u wilt wijzigen van uw handgeschreven vergelijking naar tekst.
 8. Sluit het deelvenster Handgeschreven vergelijking invoegen door te klikken of tikken op de X in de rechterbovenhoek van het deelvenster.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!