OfficeGrip_logo

Internet in 2016 vier keer zo groot

De jaarlijkse Cisco VNI Forecast verwacht dat het aantal verbonden apparaten in 2016 bijna 19 miljard zal bedragen, bijna een verdubbeling ten opzichte van 2011.

De Forecast geeft de groei en trends aan van het wereldwijde IP-verkeer. Op basis hiervan doet Cisco onderbouwde voorspellingen over het netwerkgebruik in de komende jaren. De nieuwe Forecast beslaat de periode 2011-2016 en heeft betrekking op de ontwikkeling van het IP-verkeer op openbare en privénetwerken. Dit omvat internet, managed IP en mobiel verkeer, gegenereerd door consumenten en zakelijke gebruikers. Dit jaar is er een aanvullende studie verricht. De Cisco VNI Service Adoption Forecast. Deze geeft de verwachte groeicijfers voor wereldwijde en regionale internetaansluitingen, mobiele consumententelefoons en zakelijke diensten.

In 2016 zal het wereldwijde IP-verkeer 1,3 zettabyte bedragen, ofwel 1,3 miljard terabyte. De verwachte toename van het wereldwijde IP-verkeer alleen al tussen 2015 en 2016 is meer dan 330 exabyte (330 miljoen terabyte), wat bijna gelijk is aan de totale hoeveelheid wereldwijd IP-verkeer die in 2011 gegenereerd werd (369 exabyte).

Deze enorme verkeersgroei en servicepenetratie worden veroorzaakt door diverse factoren. Onderstaande de top vijf:

1. Meer apparaten
De populariteit van tablets, smartphones, andere ‘slimme’ apparaten en toegenomen machine-naar-machine communicatie vergroten de vraag naar connectiviteit. In 2016 zullen er volgens de Forecast bijna 18,9 miljard netwerkverbindingen zijn – ongeveer 2,5 verbinding per aardbewoner – vergeleken met 10,3 miljard in 2011.

2. Meer internetgebruikers
In 2016 zullen er naar verwachting 3,4 miljard internetgebruikers zijn, ongeveer 45% van de dan verwachte wereldbevolking volgens de Verenigde Naties.

3. Snellere breedbandverbindingen
De gemiddelde snelheid van een breedbandverbinding zal naar verwachting met een factor vier groeien, van 9 Mbps in 2011 tot 34 Mbps in 2016.

4. Meer video
In 2016 zal er elke seconde 1,2 miljoen videominuten over internet reizen – het equivalent van 833 dagen film (ruim twee jaar).

5. Groei WiFi
In 2016 zal naar verwachting meer dan de helft van het wereldwijde internetverkeer van WiFi-connecties afkomstig zijn.

Aangezien ieder zichzelf respecterend bedrijf tegenwoordig op internet te vinden is, zal kwaliteit een nog grotere rol gaan spelen en kwantiteit een steeds kleinere rol. Door deze enorme stijging wordt het imago dat bedrijven uitstralen op internet nog veel belangrijker. Daarnaast zullen de internetactiviteiten van bedrijven ondersteund moeten worden door meerdere besturingssystemen (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Android, iOS) door de sterke groei van mobiele apparaten. Tot slot gaat video een steeds grotere rol spelen. Aangezien dit vaak nog een ondergeschoven kindje is in de zakelijke markt, liggen hier enorme kansen voor bedrijven die kwalitatief hoogstaande video’s inzetten als marketingtool. 

Deel dit artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!