OfficeGrip_logo

Lenovo onthult hybride tablet en convertible met Windows 8

De Chinese computerfabrikant Lenovo heeft dinsdag een hybride tablet en een laptop met flexibel, draaibaar scherm aangekondigd. Beide apparaten worden uitgerust met Windows 8.
De convertible – ThinkPad Edge Twist genaamd – is een laptop voor de zakelijke markt. Het touchscreen van dit apparaat kan 180 graden worden gedraaid, zodat het apparaat met dichtgeklapt scherm ook als tablet te gebruiken is.

Het bewuste scherm meet 12,5 inch, gebruikt ips-technologie voor brede kijkhoeken en is bedekt met Gorilla Glass voor extra stevigheid. Klanten kunnen kiezen uit een Intel Core i5- of i7-processor, tot 8GB werkgeheugen en een ssd van 128GB of een harddisk van 320 of 500GB.

De Twist gaat volgens Lenovo tot zeven uur mee op een batterijlading. Het apparaat beschikt voorts over aansluitingen voor ethernet, mini-hdmi en mini-displayport en twee usb 3.0-poorten. Het apparaat komt in de Verenigde Staten op 26 oktober op de markt, met een vanafprijs van 849 dollar.

IdeaTab Lynx

De IdeaTab Lynx, een hybride tablet voor consumenten, volgt in december. De Lynx is een 11,6-inch tablet die in een toetsenborddock kan worden geschoven, om als laptop te fungeren.

Ook dit apparaat heeft een ips-scherm, maar de overige specificaties zijn wat lichter dan bij de zakelijke Twist: zo draait de Lynx op een dualcore Intel Atom-processor, 2GB werkgeheugen en 32 of 64GB aan ssd-opslag. De tablet zelf heeft een accuduur van acht uur, maar in combinatie met het toetsenbord, die zijn eigen accu heeft, verdubbelt de batterijduur, aldus Lenovo.

MicroSD

De tablet, die ook over een microSD-kaartopening, usb 2.0 en micro-hdmi beschikt, komt in december uit in de Verenigde Staten. De tablet zelf zal 600 dollar kosten, terwijl het keyboarddock een prijskaartje van 150 dollar omgehangen krijgt. Of en wanneer de nieuwe Windows 8-apparaten naar Nederland komen, is nog niet bekend.

Deel dit artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!