Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

Maak kennis met het nieuwe Microsoft Whiteboard

Effectiever samenwerken

Microsoft introduceert een nieuw design voor Microsoft Whiteboard. Met een Microsoft Whiteboard wordt het makkelijker om samen te werken op een creatieve manier. Vanaf nu is het nieuwe Microsoft Whiteboard beschikbaar voor iedereen met een Microsoft 365 omgeving. Met deze nieuwe innovaties in Microsoft Whiteboard wordt het mogelijk om nog beter samen te werken, ook wanneer je niet samen in één ruimte bent.

Microsoft Whiteboard maakt het makkelijker om in realtime samen te werken

De nieuwe update helpt collega’s om beter samen te werken in realtime. Met de samenwerkingscursors kun je direct zien waar collega’s zich bevinden op het Microsoft Whiteboard. Dit helpt om overzicht te houden wat andere aan het doen zijn op het Whiteboard. De nieuwe laserpointer maakt het makkelijker om de aandacht te krijgen van collega’s en onderwerpen aan te wijzen. Om afleiding te voorkomen kun je gebruik maken van de Follow Along functie, waarmee je gebruikers makkelijker door de ideeën heen kan leiden.

En om een snelle start te maken met het Microsoft Whiteboard zijn er nieuwe templates toegevoegd voor de meest voorkomende gebruikersscenario’s. Al deze functies in combinatie zorgen ervoor dat het samenwerken soepeler verloopt, mensen meer betrokken worden bij het idee en de hybride werkplaats minder barrières heeft.

Microsoft Whiteboard overview

Verhoog de creativiteit met rijke en interactieve content

Samenwerken is waar het allemaal om draait in de nieuwe Microsoft Whiteboard omgeving. Met het nieuwe Microsoft Whiteboard omgeving kan iedereen op zijn of haar manier deelnemen. Op deze manier kunnen personen hun stijl aanpassen op basis van hun apparaat type of persoonlijke voorkeur.

Maak connecties tussen onderwerpen, aantekeningen en werk samen tussen verschillende typen content. Voeg snel en gemakkelijk afbeeldingen of documenten in en organiseer ideeën en oplossingen automatisch met de Notitie grid. Door het gebruik van stickers kun je snel, gemakkelijk en op een leuke manier feedback geven op een idee. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de nieuwe Microsoft Whiteboard omgeving en creëer je een visuele samenwerkingsplek voor jouw team.

Microsoft Whiteboard nieuwe omgeving

Maak gebruik van een nieuwe moderne look en feel in Microsoft Whiteboard

Door de introductie van alle nieuwe functionaliteiten en content is er een nieuwe gebruikersinterface ontwikkeld. Met de nieuwe Fluent Toolbar is er een moderne opfrisbeurt gegeven aan de Microsoft Whiteboard omgeving. De nieuwe Creation Gallery laat op een simpele manier de functies zien die je kunt gebruiken. Deze omgeving is zo gemaakt dat het optimaal werkt op grote schermen en kleine schermen zoals telefoons. In de nieuwe Top Bar kun je zien met wie je allemaal aan het samenwerken bent. Met de nieuwe Microsoft Whiteboard omgeving word jij als gebruiker dus instaat gesteld om optimaal te kunnen deelnemen aan een Whiteboard sessie.

Microsoft Whiteboard update

Maximaliseer de creativiteit met inkt

De creativiteit op een Whiteboard straalt pas echt bij het gebruiken van digitale inkt. Dit maakt het een stuk makkelijker om ideeën te uiten of om opmerkingen te maken. In de nieuwe Microsoft Whiteboard omgeving wordt het voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van de nieuwe digitale inkt mogelijkheden.

Met de nieuwe optie om de muisinkt glad te maken wordt het voor mensen met een touchpad of muis makkelijker om de inkt te gebruiken. Deze nieuwe optie maakt automatisch de getekende inkt gladder en maakt het visueel aantrekkelijker. De nieuwe vormherkenning maakt het makkelijker om snel vormen te tekenen. Deze vormherkenning trekt getekende lijnen direct recht, zodat het er allemaal wat netter uitziet.

Whiteboard vormherkenning Microsoft

Complete integratie met Microsoft 365

Het nieuwe Microsoft Whiteboard is compleet geïntegreerd in de Microsoft 365 omgeving. Dit betekent dat deze omgeving vanaf nu ook beschikbaar is in Microsoft Teams. Het wordt met Microsoft Teams op deze manier makkelijker om samen te werken en effectieve brainstormsessies te hebben. Ben je nu benieuwd welke functionaliteiten er nog meer in Microsoft Teams zitten? Download dan gratis ons eBook waarin wij een aantal functionaliteiten van Microsoft Teams toelichten.

De ultieme Microsoft Teams gids

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Microsoft wordt klimaatpositief 2030
  Nieuws

  Microsoft wordt klimaatpositief in 2030

  Microsoft heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen om in 2030 een positieve impact te maken op het klimaat. Samen met de hele wereld wordt er hard gewerkt aan het verminderen van de uitstoot van schadelijke broeikasgassen. Met het klimaatplan van Microsoft wordt de organisatie in 2030 klimaatpositief, wat betekent dat er meer broeikasgassen worden opgenomen dan uitgestoten.

  Lees meer...
  Hoe werkt Windows 365
  Achtergrond

  Windows 365 – Windows in de Cloud

  Microsoft heeft Windows 365 aangekondigd! Het wordt met Windows 365 mogelijk om Windows 10 & 11 compleet vanuit de Cloud te draaien. Dit betekent dat het mogelijk wordt om vanuit een webbrowser een Windows omgeving te benaderen. Windows 365 kan worden gestreamd naar elk apparaat met internettoegang en een internetbrowser! We bespreken hier de mogelijkheden van Windows 365.

  Lees meer...
  Hybride werken nieuwe normaal
  Achtergrond

  Hybride werken wordt het nieuwe normaal

  We zien eigenlijk een toenemende trend van mensen die werken vanaf een hybride werkplek. Hybride werken betekent namelijk dat er vanuit kantoor als vanuit huis wordt gewerkt. Dit verschilt uiteraard per functie in hoeverre dit mogelijk is, maar een ding is zeker, hybride werken blijft.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.