OfficeGrip_logo

Microsoft Authenticator – De nieuwe wachtwoordmanager functie

Een moderne werkplek

Microsoft brengt binnen de huidige Authenticator app de mogelijkheid om wachtwoorden te onthouden. Daarmee gaat Microsoft de concurrentie aan met password managers zoals LastPass, 1Password en Dashlane. Momenteel ondersteunt de wachtwoordmanager van Microsoft iOS, Android, Google Chrome en Microsoft Edge.

Waarom een wachtwoordmanager gebruiken?

Vaak gebruiken mensen vanuit gemak overal hetzelfde wachtwoord. Dit brengt de enorme beveiligingsrisico’s met zich mee. De Microsoft Authenticator app wilt dit probleem gaan oplossen door al je wachtwoorden op een plek te bewaren. Via de app worden wachtwoorden automatisch ingevuld in de browser of in apps. Zo wordt het onthouden van wachtwoorden overbodig en ga je beveiligingsrisico’s uit de weg. Je hoeft bij een wachtwoordmanager alleen toegang te hebben tot het internet om in te kunnen loggen.

Voordelen van de Microsoft Authenticator app

De Microsoft Authenticator app heeft een aantal voordelen. Zo kunnen wachtwoorden automatisch worden ingevuld, kunnen er unieke wachtwoorden worden gecreëerd en verbeter je de veiligheid van je accounts. Doordat je alleen toegang nodig hebt tot de Microsoft Authenticator app hoef je veel minder wachtwoorden te onthouden. Het automatisch genereren van een wachtwoord zorgt ervoor dat je wachtwoorden minder makkelijk te raden zijn, wat de veiligheid van je accounts enorm verbetert. Het vergeten van een wachtwoord is dan ook met de Microsoft Authenticator app verleden tijd.

Microsoft Authenticator menu

Ondersteuning voor meerdere platformen

De Microsoft Authenticator app werkt zowel op mobiel als op de computer. Dit zorgt ervoor dat je altijd en overal toegang hebt tot je wachtwoorden. Gebruik je momenteel een andere password manager, dan kun je je wachtwoorden vanuit daar importeren. Microsoft biedt ondersteuning voor het importeren vanuit Google Chrome en van een paar geselecteerde wachtwoordmanagers.

Accounts extra beveiligen met tweestapsverificatie

Het gebruiken van tweestapsverificatie zorgt ervoor dat je account extra beveiligd wordt. Na het invullen van je wachtwoord krijg je een bericht met een unieke code. Deze code vul je vervolgens in om te verifiëren dat jij het echt bent die probeert in te loggen. Door gebruik de maken van de Microsoft Authenticator app worden je wachtwoorden onthouden en kan je door tweestapsverificatie je accounts beter beveiligen. Zo voorkom je gegevensdiefstal en zijn je inlogaccounts extra beveiligd.

Microsoft Authenticator account overzicht

Tot slot

Een wachtwoordmanager biedt vele voordelen ten opzichte van een traditioneel wachtwoord. Het onthouden van wachtwoorden is niet langer nodig, de veiligheid van je accounts neemt toe en het verbetert de veiligheid van je accounts enorm. Het is dus aan te raden om gebruik te maken van de Microsoft Authenticator app om je gegevens extra te beveiligen.

Meer informatie over Cybersecurity?

Download dan hier gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

Cybersecurity voor bedrijven

Meer lezen

storing
Achtergrond

Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!