OfficeGrip_logo

Microsoft lanceert iPad vs. Windows 8-tablet vergelijkingssite

De afgelopen weken probeerde Microsoft op allerlei manieren de iPad ‘zwart te maken’ in tv-commercials en de voordelen van Windows 8 en de bijbehorende hardware te benadrukken. Nu heeft het bedrijf zelfs een vergelijkingssite de wereld ingebracht die hier op aansluit. Via de website is het mogelijk om Apple’s 64 GB iPad (vierde generatie) te vergelijken met de ASUS VivoTab Smart, Dell XPS 10, HP ENVY x2 en de Microsoft Surface RT. 

De vergelijkingssite kijkt naar verschillende factoren, zoals de dikte, accuduur, gewicht, formaat van het scherm, multitasking, prijs en de uitbreidbaarheid. In de nieuwe marketingcampagne van Microsoft wordt de nadruk gelegd op de mogelijkheden van hun nieuwste besturingssysteem, Windows 8. Het bedrijf kreeg in het verleden erg veel kritiek op hun tv-commercials, die gemakkelijk verward werden met afleveringen van ‘So You Think You Can Dance’.

Bepaalde factoren zijn vanzelfsprekend in het voordeel van Microsoft. Zo wijst het bedrijf naar het feit dat van het gehele Microsoft Office-pakket alleen OneNote beschikbaar is voor de iPad, terwijl Windows-tablets logischerwijs gebruik kunnen maken van het gehele pakket. Ook zullen de meeste mensen niet wakker liggen om het feit dat de iPad ‘maar’ 5 GB cloud opslagruimte heeft, ten opzichte van de 7GB SkyDrive-ruimte bij de Windows-tablets.

Deel dit artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!