OfficeGrip_logo
Microsoft Lens aantekeningen

Microsoft Lens : Hoe maak je aantekeningen digitaal?

Het maken van aantekeningen op papier kan erg handig zijn. Het kost wel wat tijd om deze handmatig over te typen op de computer. Met Microsoft Lens hoef je niet meer alles handmatig over te typen. Hoe dat werkt leggen we je hier uit.

Hoe werkt Microsoft Lens

Microsoft Lens is een van de beste mobiele apps van het moment. De aantekeningen die je op papier hebt gemaakt kunnen gemakkelijk worden gedigitaliseerd. Dit wordt gedaan door een foto te maken van het papier en vervolgens maakt Microsoft Lens van de foto een tekst die je kan kopiëren. De Lens app is erg accuraat en zorgt ervoor dat het gemakkelijk wordt om geschreven teksten te digitaliseren. In de onderstaande foto zie je hoe snel dat in zijn werk gaat:

Microsft Lens foto naar tekst

Met de nieuwe Microsoft Lens app kan je pagina’s opnieuw ordenen, gescande pdf’s opnieuw bewerken, een filter toepassen op je documenten en tot 100 pagina’s in een keer scannen. Het opslaan van deze documenten kan lokaal op het apparaat en in de cloud.

Microsoft Lens integratie met Microsoft 365

Microsoft Lens is ingebouwd in de Microsoft 365 apps. Aantekeningen die je hebt gemaakt kunnen met de camera in deze apps in gescand en gedigitaliseerd worden. Zo kan iedereen in je Microsoft Teams omgeving direct toegang hebben tot bijvoorbeeld de vergader notities. De apps die onder andere gebruik maken van Microsoft Lens zijn Office, Microsoft Teams, Outlook en OneDrive. Zo heb je binnen al je productiviteitsapps toegang tot je scans.

Tot slot

Met de Microsoft Lens app kan je tot wel 100 foto’s digitaliseren en toegankelijk maken voor iedereen. Zo voorkom je dubbel werk en heb je meer tijd voor belangrijkere werkzaamheden. Met de integratie in de verschillende Microsoft 365 apps ben je verzekerd van een extra productiviteit boost.

Meer lezen

Waarom een adoptie traject essentieel is bij Microsoft 365
Adoptie

Waarom een adoptie traject essentieel is bij Microsoft 365

Een adoptie traject helpt om veiliger en productiever te werken met Microsoft 365. Het Adoptie & Change Management traject is daarom een essentieel onderdeel bij een Microsoft 365 implementatie. Wij vertellen hier waarom een adoptie traject zo belangrijk is.

Lees meer...
Waarom een back-up maken essentieel is
Beveiliging

Waarom een back-up maken essentieel is

In organisaties zijn veel verschillende soorten data aanwezig. Deze data moet op een veilige manier worden bewaard en opgeslagen. Een back-up is essentieel voor organisaties, omdat het verliezen van data een enorme impact kan hebben op de organisatie. Door een degelijke back-up te maken zorg je ervoor dat jouw organisatie een herstelpunt heeft naar de voorgaande situatie. Daarom gaan wij het hier hebben over het belang van een goede back-up oplossing.

Lees meer...
De voordelen van Microsoft 365 cover
Achtergrond

De voordelen van Microsoft 365

Met Microsoft 365 creëer je eigenlijk een moderne werkplek. Het grote voordeel van Microsoft 365 is dat deze omgeving compleet naar wens is in te richten. Op deze manier werk je vooral veiliger en efficiënter binnen de organisatie.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!