Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

Microsoft Lens aantekeningen

Microsoft Lens : Hoe maak je aantekeningen digitaal?

Het maken van aantekeningen op papier kan erg handig zijn. Het kost wel wat tijd om deze handmatig over te typen op de computer. Met Microsoft Lens hoef je niet meer alles handmatig over te typen. Hoe dat werkt leggen we je hier uit.

Hoe werkt Microsoft Lens

Microsoft Lens is een van de beste mobiele apps van het moment. De aantekeningen die je op papier hebt gemaakt kunnen gemakkelijk worden gedigitaliseerd. Dit wordt gedaan door een foto te maken van het papier en vervolgens maakt Microsoft Lens van de foto een tekst die je kan kopiëren. De Lens app is erg accuraat en zorgt ervoor dat het gemakkelijk wordt om geschreven teksten te digitaliseren. In de onderstaande foto zie je hoe snel dat in zijn werk gaat:

Microsft Lens foto naar tekst

Met de nieuwe Microsoft Lens app kan je pagina’s opnieuw ordenen, gescande pdf’s opnieuw bewerken, een filter toepassen op je documenten en tot 100 pagina’s in een keer scannen. Het opslaan van deze documenten kan lokaal op het apparaat en in de cloud.

Microsoft Lens integratie met Microsoft 365

Microsoft Lens is ingebouwd in de Microsoft 365 apps. Aantekeningen die je hebt gemaakt kunnen met de camera in deze apps in gescand en gedigitaliseerd worden. Zo kan iedereen in je Microsoft Teams omgeving direct toegang hebben tot bijvoorbeeld de vergader notities. De apps die onder andere gebruik maken van Microsoft Lens zijn Office, Microsoft Teams, Outlook en OneDrive. Zo heb je binnen al je productiviteitsapps toegang tot je scans.

Tot slot

Met de Microsoft Lens app kan je tot wel 100 foto’s digitaliseren en toegankelijk maken voor iedereen. Zo voorkom je dubbel werk en heb je meer tijd voor belangrijkere werkzaamheden. Met de integratie in de verschillende Microsoft 365 apps ben je verzekerd van een extra productiviteit boost.

Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.