OfficeGrip_logo

Microsoft Surface Tablet naar Nederland

Vanaf 14 februari zal de Microsoft Surface tablet in Nederland verkrijgbaar zijn. De door Microsoft ontwikkelde tablet draait het nieuwe besturingssysteem Windows RT. Dat besturingssysteem is een variant op het besturingssysteem Windows 8 dat al wel sinds 26 oktober in Nederland is te verkrijgen.

De 32GB versie van de Surface tablet zal in Nederland 486 euro gaan kosten. Dit is zonder toetsenbord of Touch Cover zowel Microsoft dit aanraakgevoelige hoesje noemt. De 32GB versie met Touch Cover kost 586 en de 64GB versie met Touch Cover 686 euro.

Windows RT is een versie van Windows 8 die specifiek bedoeld is voor tablets met een zogenaamde ARM processor. Deze processor is minder krachtig dan de bestaande Intel en Atom processoren maar kent verschillende voordelen zoals een langere batterijlevensduur. Zo is het mogelijk op de Surface gedurende 8 uur achter elkaar HD video te bekijken.

Naast voordelen kent Windows RT echter ook nadelen. Zo is het niet mogelijk bestaande Windows 7 software te installeren op de tablets maar kan alleen gebruik gemaakt worden van Apps uit de Windows Store.

Microsoft gaat met de Surface en door andere leveranciers ontworpen Windows RT tablets de rechtstreekse concurrentie aan met iPad’s en Android tablets. Een belangrijke troef die Microsoft daarbij heeft is de beschikbaarheid van de Microsoft Office applicaties op Windows RT.

In Nederland zijn op dit moment reeds diverse Windows RT tablets te koop zoals de Samsung ATIV en de ASUS Vivo.

Op welke manier Microsoft de Surface tablets in Nederland zal gaan verkopen is nog onbekend. Waarschijnlijk zal ze dit via haar eigen online webwinkel gaan doen. Dit was de strategie die Microsoft in eerste instantie ook in Amerika heeft gevolgd. Inmiddels is de Surface in Amerika echter ook in enkele grote winkelketens zoals BestBuy te koop.

Deel dit artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!