Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

Microsoft Teams als telefooncentrale

Een VoIP telefooncentrale in de cloud

Met Microsoft Teams is het mogelijk om de complete telefooncentrale in de cloud te zetten. Microsoft Teams als telefooncentrale heeft voor zakelijk gebruik een aantal voordelen. Het wordt bijvoorbeeld mogelijk om alle externe telefonie te ontvangen en beantwoorden vanuit één centrale omgeving. Hoe Microsoft Teams als telefooncentrale zakelijk gezien werkt leggen wij hier uit.

Microsoft Teams als telefooncentrale

Het wordt met Microsoft Teams makkelijker om samen te werken met collega’s. Zo zitten er verschillende functies in Teams die daarbij kunnen helpen, zoals bellen en vergaderen. Met de telefonie oplossing wordt het mogelijk om ook extern te bellen met klanten en leveranciers. Dit werkt hetzelfde als een VoIP telefooncentrale en verhoogt de bereikbaarheid in een organisatie.

Microsoft Teams als telefooncentrale heeft een aantal voordelen. Zo wordt het mogelijk om de inkomende telefonie te beheren aan de hand van verschillende profielen en persoonlijke instellingen. Een complete afdeling kan op deze manier via 1 nummer worden bereikt, waardoor er meerdere personen in deze groep de oproep kunnen beantwoorden. Met Microsoft Teams kan de gehele VoIP telefooncentrale worden geïntegreerd in één centrale omgeving, wat ervoor zorgt dat er maar één systeem is voor alle bedrijfscommunicatie.

Een telefooncentrale in de cloud maakt de kosten inzichtelijker en lager. Er wordt per gebruiker betaald en er kan makkelijker worden op- en afgeschaald. De dure initiële kosten van een VoIP server verdwijnen met Teams als telefooncentrale. Verder zijn de functionaliteiten uitgebreid en kan de omgeving compleet naar wens worden ingericht. Dit allemaal voor een zorgeloze cloud telefonieomgeving.

Microsoft teams als telefooncentrale

Een complete vaste & mobiele integratie

Het is in combinatie met T-Mobile mogelijk om een complete vaste & mobiele integratie te realiseren. Dit betekent dat je met een zakelijk mobiel nummer alle oproepen vanuit de telefooncentrale kunt beantwoorden. T-Mobile maakt het met de unlimited bundel mogelijk om onbeperkt te bellen, sms’en en internetten. Dit zorgt ervoor dat je altijd en overal bereikbaar bent op het zakelijke nummer.

Meer weten over alle functies?

Download dan ons Microsoft Teams eBook “De voordelen van een telefonie integratie”.

Teams als telefooncentrale zorgt voor één centraal communicatiesysteem

Het gebeurt regelmatig bij bedrijven dat er verschillende systemen door elkaar worden gebruikt. Wij merken dat eindgebruikers dat vaak lastig vinden, omdat ze meerdere systemen moeten leren gebruiken. Met Microsoft Teams telefonie komt alle bedrijfscommunicatie centraal in één systeem. Dit zorgt voor een versimpeling van de IT-infrastructuur en verlaagt ook tegelijk de IT-kosten die daarbij komen kijken.

De telefooncentrale krijgt ook steeds meer opties en nieuwe functionaliteiten. Omdat de telefooncentrale compleet in de cloud staat hoef je hier als eindgebruiker niks voor te doen. Het onderhouden en online houden van een server verdwijnt. Microsoft Teams telefonie zorgt daardoor voor een zorgeloze oplossing voor alle gebruikers.

Neem vanaf elke locatie de telefoon op

Nu we steeds meer vanuit huis zijn gaan werken kan het lastiger zijn om zakelijke oproepen op te nemen. Dit probleem wordt met de telefonie integratie opgelost. Microsoft Teams telefonie zorgt ervoor dat de oproepen vanaf elke locatie kunnen worden beantwoord. Dit kan op verschillende manieren worden ingericht, waardoor het perfect aansluit bij de organisatie. Met verschillende keuze menu’s krijgen mensen altijd de juiste persoon aan de lijn, waardoor (potentiële) klanten sneller worden geholpen. 

Tot slot

Microsoft Teams is speciaal gemaakt om optimaal samen te kunnen werken vanaf elke locatie. Met een telefonie integratie gaan we nog een stap verder, waardoor alle oproepen in één centraal systeem komen. Ben je nu benieuwd welke functionaliteiten er allemaal beschikbaar zijn? Neem dan contact met ons op of download ons eBook “De voordelen van een telefonie integratie”.

Microsoft Teams telefonie

Telefonie cover

Download dan nu het gratis Ebook "De voordelen van een telefonie integratie".

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Teams bellen met externen
  CEO

  Microsoft Teams bellen met externen

  Microsoft Teams bellen met externen Vanaf één centraal punt bereikbaar Spreek een adviseur Met Microsoft Teams is het mogelijk om te bellen met externen. Dit gebeurt door middel van de

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.