OfficeGrip_logo
Microsoft Teams breakout room overview

Microsoft Teams breakout room uitgelegd

Bij grotere meetings kan het lastig zijn om samen met iedereen te overleggen. Het wordt daardoor ook lastiger om iedereen aan het woord te laten. Een breakout room binnen Microsoft Teams kan je daarbij helpen. Lees hier wat een breakout room is en hoe jij deze gebruikt.

Wat is een breakout room in Teams

Bij een breakout room in Microsoft Teams wordt er een grote groep opgesplitst in kleinere subgroepen. De organisator van een meeting kan tot wel 50 breakout rooms maken en beheren. Deze breakout rooms zorgen ervoor dat er optimaal met een klein groepje kan worden overlegd . Zo ben je er zeker van dat iedereen zijn mening over een bepaald onderwerp kan geven.

Als organisator van een meeting heb je de mogelijkheid om deze groepen automatisch te maken of zelf te kiezen wie er in welke breakout room komt. Het is ook mogelijk om in te stellen dat gebruikers terug gaan naar de gewone meeting om iets te vragen, om vervolgens terug te gaan naar de breakout room. Na deze breakout sessie komt iedereen weer terug in de normale meeting.

Microsoft Teams wat zijn breakout rooms

Hoe maak en beheer ik de breakout rooms in Microsoft Teams?

Het maken en beheren van breakout rooms in Microsoft Teams is eenvoudig. Bekijk de onderstaande video waarin alles wordt uitgelegd over de breakout rooms.

Waarom gebruik maken van breakout rooms in Microsoft Teams?

De breakout rooms binnen Microsoft Teams zorgen ervoor dat het makkelijker wordt om met groepen te overleggen. Het is makkelijker om meerdere mensen aan het woord te laten binnen een breakout room. Na de breakout sessie kunnen een aantal aangewezen personen de bevindingen delen in de normale meeting. Zo worden de onderwerpen van iedereen behandeld tijdens een meeting.

Breakout rooms zijn dus eigenlijk kleine Microsoft Teams meetings. Dit zorgt er dan ook voor dat alle functies van Microsoft Teams beschikbaar zijn in een breakout room. Zo kan er bijvoorbeeld een Microsoft Whiteboard worden geopend en kan iedereen zijn ideeën daarop toevoegen. De breakout rooms in Microsoft Teams zijn net zo veilig als een normale meeting. Dit maakt het een veilige plek om meetings te houden.

Microsoft Teams wat zijn breakout rooms whiteboard

Veelgestelde vragen over de breakout rooms

Wie kan een breakout rooms starten?
 • Alleen de organisator van een meeting kan de breakout rooms starten.

Hoe kan ik breakout rooms starten?
 • De organisator van de meeting kan een breakout sessie starten alleen vanaf de computer.
 • Deelnemers kunnen deelnemen aan een breakout sessie via de computer, het web of een mobiel apparaat.
 • Deelnemers die ingelogd zitten op meerdere apparaten komen in elk apparaat terecht in dezelfde breakout room. Het is dus niet mogelijk om in 2 verschillende breakout rooms te zitten.

  Hoe weet ik of ik gebruik kan maken van breakout rooms?
 • Zorg ervoor dat de nieuwe ervaring is ingeschakeld (Teams -> activeiten -> instellingen -> algemeen -> nieuwe vergaderingservaring inschakelen).
 • Zorg ervoor dat je de laatste Microsoft Teams update hebt.

Tot slot

Het maken van een breakout room kan handig zijn tijdens grotere meetings. De breakout rooms zorgen ervoor dat iedereen zijn mening kan geven en er goed samengewerkt kan worden. Dit zorgt ervoor dat het overleggen met grotere groepen een stuk gemakkelijker wordt.

Microsoft Teams implementatie nodig?

OfficeGrip is de specialist op het gebied van Microsoft Teams. Wilt u een Microsoft Teams implementatie of training voor uw personeel? Kijk dan op onze Microsoft Teams pagina.

Download het gratis eBook:

EEN SNELCURSUS MICROSOFT TEAMS

Een-snelcursus-Microsoft-Teams-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!