OfficeGrip_logo
Microsoft Teams de nieuwste beveiliging en privacy opties

Microsoft Teams: de nieuwste beveiliging en privacy opties

Microsoft gaat een aantal extra beveiligings-opties en privacy opties toevoegen aan Teams. Zo wordt het mogelijk om end-to-end-versleuting te gebruiken in 1:1 gesprekken. Gesprekken zijn daardoor versleuteld en alleen zichtbaar voor de deelnemende personen. End-to-end versleuteling is de meest sterke beveiliging die er momenteel is. We bespreken hier de Microsoft Teams beveiliging en privacy opties die op termijn worden toegevoegd.

Microsoft Teams end-to-end beveiliging voor 1:1 gesprekken

Microsoft gaat end-to-end-versleuteling toevoegen aan 1:1 gesprekken binnen Microsoft Teams. Dit betekent dat de communicatie vanaf het punt van verzenden tot aan het punt van openen versleuteld is. Alleen de gespreksvoerders kunnen de inhoud zien en kwaadwillende worden buitengehouden. End-to-end-versleuteling is de meest geavanceerde manier van beveiliging die er momenteel is, wat ervoor zorgt dat extra gevoelige informatie nog beter wordt beschermd.

De end-to-end-versleuteling in Microsoft Teams is in eerste instantie alleen beschikbaar voor ongeplande 1:1 gesprekken. Microsoft is van plan om deze extra beveiligings-optie later toe te voegen aan vergaderingen, zodat alle communicatie binnen Teams gebruik maakt van de sterkste beveiligings-optie die er is. Organisaties blijven de controle houden en kunnen zelf kiezen om end-to-end-versleuteling toe te voegen.

Microsoft Teams beveiliging

Microsoft Teams beveiligings-opties voor vergaderingen

Microsoft voegt ook extra beveiligings-opties toe voor vergaderingen. Deze opties zorgen ervoor dat je meer controle krijgt over een vergadering en de privacy goed kan waarborgen. De onderstaande functies worden binnenkort uitgerold in Microsoft Teams.

Maak vergaderingen alleen toegankelijk via een uitnodiging

Om te voorkomen dat iedereen deel kan nemen aan een vergadering heeft, Microsoft Teams een nieuwe lobby-instelling geïntroduceerd. Het is mogelijk om een vergadering alleen toegankelijk te maken via een uitnodiging, waardoor alleen deze mensen kunnen deelnemen aan de vergadering. Zodra de organisator deze optie aanzet in een vergadering, worden alle deelnemers die niet waren uitgenodigd doorgestuurd naar de vergaderlobby. Dit verbetert de beveiliging en privacy binnen een Microsoft Teams vergadering.

Schakel de video van deelnemers uit tijdens vergaderingen

Als organisator wil je zoveel mogelijk controle hebben over een vergadering. In Microsoft Teams is het al mogelijk om de microfoon van iemand uit te zetten, maar nu wordt het ook mogelijk om de video van iemand uit te zetten. Dit helpt om ervoor te zorgen dat er minder afleiding is binnen een vergadering. Microsoft gaat de optie voor organisatoren later in het voorjaar toevoegen aan de Teams vergaderingen. Hoe deze optie eruit ziet kan je hieronder zien:

Microsoft Teams schakel video uit

Microsoft Teams voor uw organisatie?

Bekijk dan onze Microsoft Teams pagina met nog meer informatie.

Veilig links en koppeling openen door de Microsoft Teams beveiliging

Het openen van een phishing link kan voor grote problemen zorgen binnen een organisatie. Met Safe Links scant Microsoft alle links in de Microsoft 365 apps. De Safe Links beveiliging van Microsoft 365 gaat later deze maand toegevoegd worden aan de Microsoft Teams omgeving. Dit zorgt ervoor dat Microsoft Teams extra gaat controleren op kwaadaardige links en daartegen bescherming gaat bieden. De Safe Links optie voor Microsoft Teams wordt later deze maand toegevoegd en ziet er als volgt uit:

Microsoft Teams beveiliging safe links

Met de toevoeging van Safe Links aan Microsoft Teams wordt de veiligheid extra gewaarborgd. Dit zorgt ervoor dat het voor kwaadwillende erg lastig wordt om toe te slaan, omdat phising links van tevoren worden geblokkeerd.

Tot slot

Met deze nieuwe functies wordt het nog veiliger om in Microsoft Teams te werken. Gegevens worden nog beter beschermd, zodat kwaadwillende geen kans hebben om toe te slaan. Met de privacy opties heb je nog meer controle tijdens vergaderingen, waardoor deze soepeler verlopen. Benieuwd naar alle mogelijkheden van Microsoft Teams? Download dan hieronder ons eBook “Maak kennis met Microsoft Teams”.

Download het gratis eBook:

Maak kennis met Microsoft Teams

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  storing
  Achtergrond

  Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

  Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!