OfficeGrip_logo

Microsoft Viva Connections

De toegangspoort tot een moderne werknemerservaring

Microsoft Viva Connections is de toegangspoort tot een moderne werknemerservaring. Viva Connections is een gepersonaliseerde omgeving en verschijnt tussen de bekende apps en apparaten die medewerkers dagelijks gebruiken, zoals Microsoft Teams. Met Microsoft Viva Connections krijgen werknemers toegang tot een door het bedrijf ingerichte omgeving, waarin relevant nieuws, gesprekken en andere middelen terug te vinden zijn. Het wordt op deze manier makkelijker om personeel te betrekken en verbonden te laten voelen bij de organisatie.

Wat is Microsoft Viva Connections?

Microsoft Viva Connections is een omgeving waarin organisaties bedrijfsinformatie kunnen plaatsen. Viva Connections maakt het voor iedereen gemakkelijk om de informatie te vinden die ze nodig hebben. Effectief communiceren is voor een gezond bedrijf erg belangrijk. Microsoft Viva Connections zorgt ervoor dat medewerkers betrokken en op de hoogte zijn van belangrijk nieuws. Dit wordt gedaan via een gepersonaliseerde feed, waarin medewerkers vanaf elke locatie nieuws kunnen ontdekken.

Het is mogelijk om inhoud van Microsoft 365-apps, zoals SharePoint, Yammer of Microsoft Stream, in Microsoft Viva Connections te plaatsen. Op deze manier komen er verschillende informatiebronnen bijeen, waardoor je niet tussen verschillende applicaties hoeft te wisselen. De Microsoft Viva Connections omgeving is toegankelijk vanuit Microsoft Teams, waardoor je snel en gemakkelijk toegang hebt tot deze omgeving. 

Microsoft Viva connections dashboard

Op maat gemaakte dashboards met Viva Connections

Met Microsoft Viva Connections krijgt elke medewerker een gepersonaliseerd dashboard. Op deze manier kunnen medewerkers de belangrijkste onderwerpen voor zichzelf zien. Dit maakt het voor medewerkers makkelijk om in een oogopslag de juiste informatie voor zich te krijgen. Microsoft Viva Connections is dus echt een op maat gemaakt centraal dashboard voor alle bedrijfsinformatie

Het is mogelijk om het dashboard aan te passen voor verschillende medewerkersgroepen. Sommige medewerkers hebben minder tijd beschikbaar en kunnen de inhoud vaak alleen in hun pauzes bekijken. Microsoft Viva Connections kan zo worden ingesteld, dat medewerkers direct een overzicht hebben van alles wat zij nodig hebben.

Microsoft Viva Connections Feed

Microsoft Viva Connections integratie in Microsoft Teams

Het nieuwe Microsoft Viva Connections platform bouwt verder op de kracht van Microsoft Teams. Via deze omgeving wordt het eenvoudig om toegang te krijgen tot alle informatie die jij als werknemer nodig hebt. Viva Connections is gebouwd op de huidige Microsoft 365 omgeving en werkt nauw samen met SharePoint, waardoor in realtime alle informatie bij het juiste personeel terecht komt. De bekende Microsoft apps zijn in de Microsoft Viva Connections compleet geïntegreerd.

Wat is Microsoft Viva?

Microsoft Viva Connections is een onderdeel van de Microsoft Viva omgeving. In de Microsoft Viva omgeving heb je toegang tot 4 functionaliteiten, namelijk Viva Topics, Viva Connections, Viva Learning en Viva Insights. Wil je meer weten over Microsoft Viva? Dan kan je ons bericht “Wat is Microsoft Viva” bekijken. Ben je benieuwd wat OfficeGrip voor jou kan betekenen of wil je meer weten over Microsoft Viva? Neem dan contact met ons op!

Download het gratis eBook:

Microsoft viva: Kennis, communicatie, onderwijs, resurces en inzichten op één plek

Microsoft Viva - Kennis, communicatie, onderwijs, resources en inzichten

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  hoe-microsoft-teams-sharepoint-samen-werken-1
  Microsoft Teams

  Hoe Microsoft Teams en SharePoint samenwerken

  Microsoft Teams en SharePoint zijn twee krachtige tools die ontworpen zijn om samen te werken en te versterken. Terwijl Teams een platform biedt voor real-time samenwerking en communicatie, biedt SharePoint een centrale locatie voor het delen en beheren van documenten en inhoud.

  Lees meer...
  wat-is-games-for-work-nieuwe-microsoft-teams-app-1
  Achtergrond

  Wat is Games for Work, een nieuwe Microsoft Teams-app

  Games for Work is een nieuwe app van Microsoft, die bedrijven helpt om productiviteit te verhogen door het gebruik van gamification. De app biedt een scala aan tools waarmee bedrijven hun werknemers kunnen uitdagen en motiveren om meer te presteren door middel van leuke en interactieve spellen.

  Lees meer...
  adobe-acrobat-integratie-microsoft-teams-1
  IT Manager

  Doe meer met de Adobe Acrobat integratie in Microsoft Teams

  De integratie van Adobe Acrobat in Microsoft Teams maakt het werken met PDF-bestanden nog gemakkelijker en efficiënter. Voortaan hoef je niet meer tussen verschillende programma’s heen en weer te schakelen om samen te werken aan documenten, want alles wat je nodig hebt is nu binnen handbereik in Teams.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!