OfficeGrip_logo

Microsoft Viva Insights

Productiviteit en welzijn in balans

Microsoft Viva Insights is het platform om inzicht te krijgen in het welzijn van het personeel. We zijn namelijk steeds meer vanaf verschillende locaties gaan werken. Dit kan de grens tussen werk en privé tijd doen vervagen. Microsoft Viva Insights brengt de productiviteit en welzijn van het personeel in balans. Dit wordt gedaan aan de hand van data en geeft werknemers, managers en leiders een gepersonaliseerd overzicht met bijpassende actiepunten.

Microsoft Viva Insights beschermt jouw werktijd

In een werkomgeving kan het regelmatig voorkomen dat je onderbroken wordt met kleine vragen. Dit kan voor afleiding zorgen, waardoor je meerdere dingen tegelijk moet doen. Met Microsoft Viva Insights wordt het mogelijk om jouw werktijd te beschermen tegen deze afleidingen. Dit doet Microsoft Viva Insights door focustijd in te stellen. Met focustijd reserveer je een tijdslot in jouw werkdag, waardoor notificaties en oproepen geminimaliseerd worden. Dit helpt om afleiding te voorkomen, zodat jij je volledig kan focussen op jouw taak. Het is mogelijk om in Viva Insights het tijdslot aan te passen, waardoor je de focustijd kunt inplannen wanneer jou dat uitkomt.

Microsoft Viva Insights focustijd

Blijf optimaal verbonden met Microsoft Viva Insights

Met collega’s samenwerken is een belangrijk onderdeel van je werk. Het kan lastig zijn om in contact te blijven met collega’s als iedereen vanaf een andere locatie werkt. Microsoft Viva Insights maakt het makkelijker om 1:1 vergaderingen in te plannen met belangrijke personen. Dit zijn collega’s waarmee je regelmatig samenwerkt. Door Microsoft Viva Insights te gebruiken krijg je een herinnering om een 1:1 vergadering in te plannen. Op deze manier blijf je optimaal in contact met jouw collega.

Microsoft Viva Insights geeft vanuit zichzelf suggesties om deze 1:1 tijd in te plannen. Deze suggesties houden rekening met de agenda van beide personen, waardoor er niet snel een conflict ontstaat in beide agenda’s. Mocht het toch voorkomen dat er later een conflict in de agenda verschijnt, dan waarschuwt Viva Insights van tevoren. Er worden dan nieuwe suggesties getoond om deze 1:1 afspraak in te plannen.

Krijg verschillende suggesties voor taken

Microsoft Viva Insights geeft suggesties voor taken die je wellicht bent vergeten. Het kan nou eenmaal lastig zijn om alle informatie consistent duidelijk te hebben. Met deze suggesties in Viva Insights kun jij direct de taken oppakken die je misschien bent vergeten. Dit kan een reactie zijn via een e-mail, een ongelezen document of een @mention die je over het hoofd hebt gezien. Deze suggesties helpen jou dus scherp te houden en minder dingen te vergeten.

Microsoft Viva Insights blijf verbonden

Microsoft Viva Insights geeft leiders en managers inzicht

Het kan lastig zijn voor leiders en managers om een goed overzicht te krijgen in het welzijn van het personeel. Microsoft Viva Insights geeft data gedreven inzicht om het welzijn van het personeel te verbeteren. Denk dan aan 1:1 tijd die wordt besteed, hoeveel er wordt overgewerkt, de cohesie van het team en nog veel meer. Viva Insights geeft direct suggesties om de problemen aan te pakken, waardoor je in een overzicht ziet welke vervolgstappen je kunt nemen.

Met deze inzichten kunnen leider en managers een beter beeld krijgen van het welzijn binnen de organisatie. Gegevens die worden verwerkt zijn niet specifiek terug te herleiden naar één enkel persoon, waardoor de privacy van het team gewaarborgd blijft.

Microsoft Viva Insights verhoogt het welzijn van het personeel

Het is belangrijk om goed op jouw eigen gezondheid te letten. Viva Insights heeft verschillende om mogelijkheden om het welzijn van het personeel te verbeteren. Het is mogelijk om aan te geven hoe jij je voelt, collega’s te bedanken voor hun inzet, tijd vrij te maken om te focussen en nog veel meer. Deze functionaliteiten worden in de onderstaande video weergeven:

Microsoft Viva Insights creëert de juiste balans

Met de mogelijkheden van Microsoft Viva creëer je als organisatie de juiste balans tussen werk en privé. Het platform geeft doelgerichte actiepunten en helpt inzicht te krijgen in het welzijn van het personeel. Werknemers kunnen zelf een aantal instellingen aanpassen, waardoor het Insights platform optimaal aansluit bij de wensen en behoeftes van gebruikers.

Meer informatie over Microsoft Viva?

Ben je benieuwd wat Microsoft Viva nog meer voor jou kan betekenen? Bekijk dan ons bericht “wat is Microsoft Viva” of download gratis ons eBook over Microsoft Viva:

Download het gratis eBook:

Microsoft viva: Kennis, communicatie, onderwijs, resurces en inzichten op één plek

Microsoft Viva - Kennis, communicatie, onderwijs, resources en inzichten

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  multi-tenant-kopstuk
  Achtergrond

  De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

  In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!