OfficeGrip_logo

Microsoft Viva Learning

Maak van leren een natuurlijk deel van de dag

Met Microsoft Viva Learning worden medewerkers in staat gesteld om zich verder te ontwikkelen. De wereld waarin wij leven is steeds meer aan het veranderen, waardoor werknemers continu hun vaardigheden moeten blijven ontwikkelen. Viva Learning creëert een laagdrempelige manier om snel en gemakkelijk nieuwe vaardigheden te leren. Met deze vaardigheden worden medewerkers geholpen om te groeien en accelereren binnen hun takenpakket, wat voor een leercultuur zorgt binnen de organisatie. Microsoft Viva Learning is onderdeel van het Microsoft Viva platform en integreert naadloos in Microsoft Teams. Werknemers kunnen op deze manier snel en gemakkelijk het Learning platform benaderen.

Microsoft Viva Learning geeft toegang tot een leerecosysteem

Het blijven ontwikkelen van vaardigheden is enorm belangrijk. Viva Learning geeft werknemers op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om zich te blijven ontwikkelen. Het platform biedt namelijk toegang tot verschillende leerplatformen, waar werknemers verschillende soorten cursussen kunnen vinden. Met Microsoft Viva Learning is er onder andere toegang tot Microsoft Learn, LinkedIn Learning, Skillsoft en Harvard Business Publising.

Microsoft Viva Learning cursussen

Microsoft Viva Learning maakt het ook mogelijk om bedrijfsspecifieke content te creëren en toe te wijzen aan werknemers. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om nieuwe werknemers een snelle start te geven binnen de organisatie. Met deze trainingen leer je nieuwe werknemers snel alle fijne details van de organisatie, zonder ook maar iets te vergeten. Dit helpt de nieuwe werknemers en zorgt voor een hogere betrokkenheid bij de organisatie.

Bestaande werknemers kunnen ook van de bedrijfsspecifieke content leren. Bij het introduceren van een nieuwe werkwijze kunnen bestaande werknemers snelle en visuele instructies krijgen. Dit helpt om de adoptie en implementatie van nieuwe werktrajecten te stimuleren en makkelijker te maken.

Microsoft Viva Learning helpt werknemers groeien

Wij mensen zijn nieuwsgierig en willen graag nieuwe dingen leren. Dit gebeurt in het dagelijkse leven, maar ook op de werkvloer willen wij ons graag blijven ontwikkelen. Van alle werknemers geeft 94% aan dat ze langer bij het bedrijf zouden werken als er meer werd geïnvesteerd in hun ontwikkelmogelijkheden. Ontwikkelmogelijkheden zijn voor werknemers enorm belangrijk en zorgen dus voor een betere binding met de organisatie. 86% van de best presterende bedrijven gaven aan dat digitale trainingen de betrokkenheid en prestaties van werknemers positief beïnvloeden (zie de infographic). Door een leercultuur te stimuleren help je werknemers het beste uit zichzelf te halen.

Viva Learning

Managers behouden grip met Viva Learning

Managers hebben het regelmatig erg druk, wat het lastig kan maken om overzicht te houden op de ontwikkelingen van werknemers. Viva Learning maakt het mogelijk om op een makkelijke manier de vaardigheden van werknemers te verbeteren. Een manager kan verschillende soorten cursussen toewijzen aan een persoon. Dit maakt het mogelijk om inzichten te krijgen in de progressie van de verschillende cursussen. Op deze manier wordt het inzichtelijk hoeveel tijd er besteed wordt voor de ontwikkelingen van het personeel.

Aanbevelingen op basis van kunstmatige intelligentie

Microsoft zet veel in op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. In Viva Learning krijgt een werknemer een gepersonaliseerde feed met verschillende cursussen. Deze gepersonaliseerde feed zorgt ervoor dat de aangeboden cursussen optimaal passen bij de eindgebruiker, waardoor er een gemakkelijke en laagdrempelige manier is om extra te leren binnen de organisatie.

Werknemers die een handige cursus hebben gevolgd kunnen deze delen met collega’s. Dit kan direct vanuit de Microsoft Teams omgeving, waardoor het snel en gemakkelijk zichtbaar is. Op deze manier kunnen collega’s elkaar helpen met verschillende soorten cursussen binnen Viva Learning. Met deze mogelijkheid stimuleren werknemers elkaar op een positieve manier om zichzelf extra te ontwikkelen.

Tot slot

Microsoft Viva Learning zorgt er dus voor dat werknemers optimaal gebruik maken van de verschillende leermogelijkheden. Het is een laagdrempelige manier die flexibel is in te delen. Bestaande en nieuwe werknemers kunnen op deze manier optimaal zichzelf ontwikkelen, waardoor er een toename is in de tevredenheid binnen de organisatie. Benieuwd wat Microsoft Viva allemaal te bieden heeft? Download dan GRATIS ons eBook over Microsoft Viva hier:

Download het gratis eBook:

Microsoft viva: Kennis, communicatie, onderwijs, resurces en inzichten op één plek

Microsoft Viva - Kennis, communicatie, onderwijs, resources en inzichten

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Copilot-Teams
  Achtergrond

  De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

  Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

  Lees meer...
  dell-precision-workstation
  Achtergrond

  Dell Precision Workstations

  Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!