OfficeGrip_logo

Microsoft Viva Topics

Onderwerpen op één centrale plek

Met Microsoft Viva Topics wordt het mogelijk om met AI (Kunstmatige intelligentie) kennis te delen over een bepaald onderwerp. Voor nieuwe werknemers kan het lastig zijn om de juiste informatie over een onderwerp te vinden. Microsoft Viva Topics geeft alle informatie in één centrale omgeving weer.

Microsoft Viva Topics voor het vinden van informatie

Microsoft Viva Topics maakt het voor personeel makkelijker om informatie over een specifiek onderwerp te vinden. Vaak kost het tijd en moeite om uit te zoeken waar het onderwerp over gaat, wie je moet benaderen en waar je de informatie kan vinden. Met Microsoft Viva Topics wordt deze informatie verzameld in één centrale omgeving. Personeel heeft zo snel toegang tot de benodigde informatie om verder te kunnen werken.

De informatie wordt door middel van kunstmatige intelligentie verzameld. Het algoritme van Microsoft Viva Topics identificeert onderwerpen en combineert de verschillende informatiebronnen met elkaar. Dit zijn onder andere de volgende onderdelen:

 1. Een kleine beschrijving
 2. Mensen die aan dit onderwerp werken
 3. SharePoint gegevens en andere documenten
 4. Pagina’s die over het onderwerp gaan.

Het beheren van informatie in Viva Topics

Het kan voorkomen dat je de gegevens in Viva Topics wilt aanvullen met extra informatie. De kennismanagers of iemand die daar rechten voor heeft, kan informatie toevoegen. Deze beheerders kunnen ook onderwerpen goed- of afkeuren, waardoor er complete controle is over de data die in Microsoft Viva Topics terecht komt.

Wanneer een onderwerp wordt besproken in bijvoorbeeld een SharePoint omgeving, dan wordt deze gemarkeerd. Klik je op deze markering, dan zie je een samenvatting over dit onderwerp. Deze samenvatting kan automatisch door de kunstmatige intelligentie worden gemaakt of door een van de beheerders. Een voorbeeld van zo’n samenvatting is hieronder zichtbaar:

Microsoft Viva Topics

Kennis indexatie in Microsoft Viva Topics

De Microsoft Viva Topics omgeving maakt dus gebruik van kunstmatige intelligentie om de informatie te verzamelen. Er zijn verschillende soorten onderwerpen die belangrijk kunnen zijn voor een organisatie. In het begin gaat de kunstmatige intelligentie van Viva Topics zich op de volgende onderwerpen focussen:

 1. Projecten
 2. Evenementen
 3. Organisatie
 4. Plaats
 5. Product
 6. Creatief werk
 7. Studierichting

Verschillende gebruikersrollen in Viva Topics

In Microsoft Viva Topics zijn er een aantal verschillende gebruikersrollen beschikbaar:

 • Onderwerp viewer: Gebruikers die onderwerpen kunnen bekijken en kunnen lezen. Deze gebruikers kunnen feedback geven over de relevantie van het onderwerp.
 • Bijdragers: Gebruikers die de rechten hebben om onderwerpen te bewerken en nieuwe toe te voegen. Kennis administrators kunnen een specifiek gebied aangeven of toegang verlenen om alle onderwerpen aan te passen.
 • Kennismanagers: Gebruikers die de AI-suggesties kunnen aanpassen of verwijderen. Deze groep heeft als enigste de rechten om de AI-suggesties aan te passen.
 • Kennis admins: Deze gebruikers stellen Viva Topics in en onderhouden de verschillende rechten via het admin panel.

Verschillende gebruikersrollen in Viva Topics

De kunstmatige intelligentie van Viva Topics zorgt ervoor dat alle gegevens worden verzameld. Gebruikersfeedback en aanpassingen trainen het algoritme, waardoor Viva Topics steeds beter wordt in het combineren van relevante data. Nieuwe medewerkers kunnen zo dus snel aan de slag, omdat de data in één centrale omgeving is terug te vinden.

Tot slot

Met Microsoft Viva Topics wordt alle informatie over een bepaald onderwerp samengevat in één omgeving. Dit zorgt ervoor dat medewerkers minder hoeven te zoeken naar plekken waar de gegevens staan opgeslagen. Het wordt zo dus mogelijk om in een oogopslag te zien waar een onderwerp precies over gaat en welke documenten daarbij horen.

Download het gratis eBook:

Microsoft viva: Kennis, communicatie, onderwijs, resurces en inzichten op één plek

Microsoft Viva - Kennis, communicatie, onderwijs, resources en inzichten

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  duurzaam-microsoft
  Microsoft 365

  Een blik op de milieubewuste initiatieven van Microsoft

  In de wereld van technologie en innovatie staat Microsoft bekend om meer dan alleen haar baanbrekende software en hardwareproducten. De technologiereus heeft in de afgelopen jaren met een aantal opmerkelijke initiatieven veel energie gestoken in duurzaamheid en milieubewustzijn.

  Lees meer...
  hybride-werken
  Beveiliging

  Hybride werken laten werken

  Een hybride werkplek vereist oplossingen voor het optimaliseren van productiviteit, samenwerking, beveiliging en IT-beheer, die bij fysieke werkplekken vanzelfsprekend zijn. Lees in dit artikel hoe dit optimaal gerealiseerd kan worden.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!