OfficeGrip_logo

Microsoft wil met eigen tablet kracht Windows 8 laten zien

De eigen Surface-tablets van Microsoft zijn niet bedoeld om te concurreren met hardwarepartners. Microsoft wil met de tablets laten zien wat er allemaal mogelijk is met Windows 8.
Dat laat Steve Ballmer, CEO van Microsoft, weten in een interview met Forbes.
De stap van Microsoft om eigen hardware te gaan maken op pc-gebied is een controversiële omdat het nu concurreert met eigen hardwarepartners als HP, Asus en Lenovo. Ballmer stelt dat de Surface-tablets echter nooit zo bedoeld zijn.
“We wilden zeker weten dat er geen mogelijkheid onbenut bleef om te laten zien wat Windows 8 kan in zijn meest innovatieve vorm”, aldus de topman. “Met Windows 8 kan je een tablet en een volwaardige pc in één apparaat krijgen. Surface laat dat als geen ander zien.”

Partners

Hoewel Ballmer verder niet op de Surface-tablets ingaat, lijkt het alsof het bedrijf niet vertrouwde dat de apparaten van hardwarepartners voldoende de mogelijkheden van Windows 8 zouden laten zien.

Anonieme bronnen stelden eerder in een artikel in The New York Times al dat Microsoft ontevreden is met de moeite die hardwarepartners doen om te innoveren. Zo zou er flinke onenigheid met HP zijn ontstaan na de mislukte lancering van de Slate, een tablet van HP en Microsoft.

Steve Jobs

De bronnen stelden zelfs dat de Surface-tablets gemaakt zijn uit wanhoop voor de iPad van Apple. Ballmer wordt in het interview niet specifiek naar de iPad gevraagd, maar wel naar Steve Jobs, de inmiddels overleden oprichter van Apple.
De topman van Microsoft zegt Jobs niet te missen als een kracht in de industrie. “Steve Jobs heeft gezorgd voor het succes van Apple. Hij heeft ons uitdagingen gegeven. Hoe lang dat nog gaat duren? Geen idee.”
“Steve heeft overduidelijk fantastisch werk verricht, Apple heeft fantastisch werk verricht en Microsoft verricht nog steeds fantastisch werk. Het is altijd goed als er een aantal mensen is dat zichzelf dwingt beter te zijn en beter te innoveren.”
375 miljoen
Ballmer liet eerder al weten dat Microsoft verwacht de komende twaalf maanden 375 miljoen Windows-pc’s te verkopen. Slechts ‘enkele miljoenen’ daarvan zullen Surface-tablets zijn, aldus de Microsoft-CEO.

Deel dit artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!