OfficeGrip_logo
Microsoft Word AI

Microsoft Word gaat gebruik maken van kunstmatige intelligentie

Microsoft Word gaat aan de hand van kunstmatige intelligentie (AI) voorspellen wat jij wilt gaan typen. Door kunstmatige intelligentie in te zetten hoopt Microsoft dat jij sneller en nauwkeuriger teksten schrijft. Lees hier wat voor invloed dat heeft op jou ervaring met Microsoft Word.

Microsoft Word gaat van jouw typgedrag leren

Door middel van kunstmatige intelligentie leert Microsoft Word van het gebruikersgedrag. Dit zorgt ervoor dat de voorspellingen steeds accurater gaan worden. De AI kijkt naar het schrijfgedrag van de gebruiker en geeft advies om zinnen anders op te schrijven. Dit zorgt ervoor dat de zinnen allemaal dezelfde schrijfstijl bevatten en sneller kunnen worden getypt. Wie liever geen voorspellingen heeft kan de functie binnen Microsoft Word uitschakelen.

Het beschermen van de privacy van gebruikers is voor Microsoft top prioriteit. De data waarmee het algoritme wordt getraind is niet inzichtelijk voor medewerkers. Bij zakelijke gebruikers blijft de data binnen het bedrijf. Dit wordt gedaan om de privacy van gebruikers optimaal te beschermen.

Microsoft Word kunstmatige intelligentie

Microsoft Word gaat voorspellen wat jij gaat typen

Het algoritme leert welke zinnen jij regelmatig maakt. Dit zorgt ervoor dat er accurate voorspellingen komen voor de woorden die jij wilt gaan gebruiken. Deze voorspelde tekst wordt in het grijs weergegeven binnen Microsoft Word en kan vanuit daar worden overgenomen. Zo hoef je minder na te denken over de structuur van je zinnen. Deze functie is momenteel alleen beschikbaar in het Engels, maar komt op termijn naar andere talen.

Tot slot

Kunstmatige intelligentie gaat een steeds belangrijkere rol krijgen in ons dagelijkse leven. Het gaat ons in de toekomst steeds meer helpen en gaat ons leven een stuk makkelijker maken. Microsoft implementeert nu kunstmatige intelligentie in Word, maar op termijn zullen steeds meer producten gebruik gaan maken van kunstmatige intelligentie.

Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!