OfficeGrip_logo

Microsoft wordt klimaatpositief in 2030

Ambitieuze klimaatdoelstellingen

Microsoft heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen om in 2030 een positieve impact te maken op het klimaat. Samen met de hele wereld wordt er hard gewerkt aan het verminderen van de uitstoot van schadelijke broeikasgassen. Met het klimaatplan van Microsoft wordt de organisatie in 2030 klimaatpositief, wat betekent dat er meer broeikasgassen worden opgenomen dan uitgestoten.

In 2050 heeft Microsoft alle CO2 die de organisatie zowel direct als via elektriciteit heeft uitgestoten verwijderd uit het milieu. Dit betekent dat alle CO2 uitstoot vanaf de start van de organisatie in 1975 compleet weggehaald wordt uit het milieu.

Microsoft betrekt leveranciers bij de klimaatambitie

De CO2-uitstoot moet in de gehele wereld omlaag. Met verschillende klimaatplannen moet deze uitstoot worden verminderd. De Europese Unie heeft zelf als doelstelling om in 2050 klimaatneutraal te willen zijn. Microsoft gaat hierin nog een stap verder door in 2030 al klimaatneutraal te willen zijn. In de jaren daarna wilt Microsoft een positieve impact leveren op het klimaat.

Microsoft heeft namelijk al sinds 2012 een interne toeslag op het uitstoten van broeikasgassen. Deze toeslag gaat uitgebreid worden om ook de leveranciers verantwoordelijk te houden voor hun uitstoot. Met de opbrengsten van deze toeslag worden de ambitieuze klimaatdoelen van Microsoft gefinancierd.  

Microsoft introduceert ook gelijk een initiatief om Microsoft technologie te gebruiken voor leveranciers en klanten om hun uitstoot te verminderen. Met een klimaat innovatiefonds van $1 miljard dollar worden ook projecten zoals uitstootvermindering, uitstootopvang en verwijdering van broeikasgassen gestimuleerd. Vanaf volgend jaar wordt CO2-reductie ook een expliciet aspect van het inkoopproces binnen de supply chain van Microsoft.

Microsoft klimaatpositief 2030

Microsoft helpt klanten hun CO2-afdruk te meten

Voor organisaties kan het lastig zijn om de CO2-afdruk te meten. Dit kan het lastig maken om de juiste doelen te stellen om de uitstoot te verminderen. Microsoft Cloud voor duurzaamheid geeft organisaties controle over milieu initiatieven met een set aan duidelijke, geïntegreerde en automatische inzichten. Deze onderdelen helpen organisaties om nog verder te verduurzamen en de doelen te monitoren. Microsoft helpt met deze ontwikkeling bedrijven om inzicht te krijgen in hun complete CO2-afdruk, waardoor er doelgericht actie kan worden ondernomen.

Op deze manier kunnen er verschillende rapporten worden uitgedraaid om de complete CO2-uitstoot te monitoren. Microsoft Cloud voor duurzaamheid geeft organisaties dus inzicht in hun complete CO2 uitstoot

Tot slot

Microsoft is dus druk bezig om de complete organisatie te verduurzamen. Met verschillende middelen wordt de uitstoot van de gehele keten teruggedrongen, waardoor Microsoft in 2030 al klimaatpositief is. Microsoft investeert in verschillende projecten om een duurzame oplossing te creëren die gericht is op de toekomst. De leveranciers worden gestimuleerd om op een klimaatpositieve manier te werken en met een klimaat innovatiefonds worden duurzame projecten optimaal gestimuleerd.

Meer lezen

Eindgebruiker

Vind de beste Microsoft-licentie voor jouw organisatie

Vandaag de dag is het gebruik van efficiënte tools en technologieën cruciaal om concurrerend te blijven. Hier komt Microsoft 365 om de hoek kijken als de meest veelzijdige en populaire suite van applicaties en services. Deze functies stelt bedrijven in staat om optimaal met elkaar te communiceren, samen te werken en productiever te zijn. Maar met al die ontelbare opties die Microsoft 365 biedt, krijgen wij bij OfficeGrip vaak de vraag: “Welke licentie past het beste bij mijn organisatie?”

Lees meer...
Microsoft-Stream
Eindgebruiker

Ontdek de vernieuwde versie van Microsoft Stream

Microsoft Stream (Classic) heeft een transformatie ondergaan en is vernieuwd als Stream (op SharePoint). De krachten van Stream en SharePoint worden gebundeld en daardoor is het mogelijk om video’s te creëren die direct geïntegreerd zijn in Microsoft 365. In dit artikel bespreken we de nieuwe Stream-ervaring en de gevolgen die dit heeft voor het gebruik van de klassieke versie van Stream.

Lees meer...
Eindgebruiker

De introductie van Town Halls in Microsoft Teams

Om de virtuele evenementervaring op Teams te vereenvoudigen, integreert Microsoft haar live-evenementmogelijkheden in de Teams-vergaderervaring. Dit zal een uniforme ervaring creëren voor gebruikers, of ze nu een kleine vergadering, een klantgericht webinar of een bedrijfsbrede Town Hall organiseren.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!