OfficeGrip_logo

Microsoft’s Windows 8 gelanceerd

Microsoft heeft vanavond in New York zijn Windows 8 besturingssysteem en Surface tablet gelanceerd. De softwaregigant hoopt zijn vlaggenschipproduct nieuw leven in te blazen en marktaandeel terug te winnen van Apple en Google in het mobiele computersegment. “We hebben Windows opnieuw uitgevonden en de hele pc industrie opnieuw uitgevonden”, zo liet Steve Ballmer vlak voor de lancering weten tegenover Reuters Televisie. Het lanceerevenement in New York werd geopend door Steven Sinofsky, hoofd van Microsoft’s Windows afdeling. Hij toonde de nieuwe look van Windows 8, maar benadrukte dat het systeem gebouwd was op de basis van Windows 7, het besturingssysteem waarvoor al meer dan 670 miljoen licenties zijn verkocht.
Tegels
Opvolger Windows 8 ziet er totaal anders uit. Zo is de bekende Start knop verdwenen en staan de programma’s in vierkante tegels. Het is ontworpen voor gebruik op aanraakschermen, maar kan sommige Windows gebruikers afschrikken. Het blijft ook afwachten hoe op de Surface tablet van Microsoft wordt gereageerd. De eerste reviews waren gemengd. De hardware werd positief ontvangen, maar er was kritiek op de software en de beperkte beschikbaarheid van apps.
140 Landen
Het Windows 8 besturingssysteem wordt gelanceerd in meer dan 140 landen in meer dan 37 talen. Inmiddels zijn er 1000 pc’s gecertificeerd voor Windows 8, aan het goedkoopste model hangt een prijskaartje van circa $300.
Windows online store
Ook kondigde Microsoft in New York de officiële opening aan van zijn Windows online store, een winkel gemodelleerd naar Apple’s succesvolle iTunes store. De winkel die opent in 231 landen wereldwijd zal apps en content verkopen voor Windows apparaten. Microsoft geeft toe dat het aanbod in vergelijking met de iTunes en Google Play store in het begin mager zal zijn, maar het wijst erop dat er elke dag honderd nieuwe apps bijkomen.

Deel dit artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!