Museum Kasteel Wijchen

 

De uitdaging

Museum Kasteel Wijchen organiseert meerdere tentoonstellingen per jaar. Voor het organiseren van een tentoonstelling zijn bestanden, e-mail, agenda, contactpersonen, taken, fotomateriaal en deadlines standaard onderdelen. Museum Kasteel Wijchen was op zoek naar een oplossing waar al deze verschillende facetten te benaderen zijn in één omgeving, en waar meerdere personen toegang tot moeten kunnen hebben.

De oplossing

Al snel kwamen Museum Kasteel Wijchen en OfficeGrip tot de conclusie dat alle bovenstaande facetten in de huidige situatie gebruikt werden met behulp van Microsoft tools; bestanden werden opgemaakt met behulp van Word, PowerPoint en Excel en met behulp van Outlook werden e-mail, agenda, contactpersonen en taken georganiseerd. De stap om al deze facetten te bundelen binnen SharePoint was dan ook een logische stap.

Binnen SharePoint heeft iedere tentoonstelling een eigen omgeving, waarop overzichtelijk op één pagina alle gewenste facetten worden getoond. Daarnaast heeft ieder ‘projectlid’ van een tentoonstelling, zowel interne medewerkers als externe contacten, gemakkelijk toegang tot de juiste tentoonstelling.