Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

  • 13 december 2012
  • officegrip
  • Nieuws
  • 0

Nederland in de top qua innovatie

Volgens de laatste cijfers van business school INSEAD staat Nederland in de top qua output van innovatie. Nederland staat wereldwijd gezien op plaats 6, en moet alleen het Verenigd Koninkrijk, Finland, Singapore, Zweden en Zwitserland voor zich dulden. Daarnaast laten de cijfers van INSEAD zien dat Nederland op het gebied van efficiency bij innovatie in de top 10 zit. Met deze plaats behoudt Nederland de verworven toppositie van 2011.


In het INSEAD-rapport worden 141 economieën gerangschikt op basis van hun innovatiemogelijkheden en -resultaten. De studie spreekt over de dynamiek van innovatie en dat deze nog steeds beïnvloed wordt door de opkomst van nieuwe innoverende landen. Zo is af te leiden dat relatief nieuwe, opkomende economieën als Letland, Maleisië, Moldavië en zelfs Ghana en Senegal goed scoren in de innovatie-index.

Het overzicht van INSEAD en WIPO is een stuk positiever over Nederland als innovatieland dan de recente cijfers van TNO. TNO keek vooral naar de investeringen in research & development en constateert dat Nederland op dat gebied onder het EU-gemiddelde ligt. De cijfers van INSEAD zijn meer gericht op output van innovaties en tonen dus een rooskleuriger beeld.

 OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Reageren niet mogelijk.