OfficeGrip_logo

Nieuwe Lenovo-tablet is zo groot als acht iPads samen

Computerfabrikant Lenovo presenteert op de Consumer Electronics Show in Las Vegas een gigantische tabletcomputer van maar liefst 27 inch. Het monster heeft dus een schermdiagonaal van bijna 70 cm, de oppervlakte van acht iPads samen. Het toestel is geen ’traditionele’ tablet, maar een Windows 8-pc die je kunt platleggen. 

Tablets en smartphones krijgen geregeld kritiek omdat alle gezinsleden zich terugtrekken met hun eigen toestel in plaats van met elkaar om te gaan. Met de IdeaCentre Horizon Tablet PC wil Lenovo familieleden opnieuw samenbrengen, aangezien het enorme scherm groot genoeg is voor meerdere gebruikers.

Het aanraakscherm ondersteunt tien verschillende aanrakingen en heeft software die gericht is op vier gebruikers tegelijk. De fabrikant noemt de reus een ‘interpersonal computer’ als contrast met de pc of ‘personal computer’.

Platleggen
De Table PC heeft alle hardware en aansluitingen van een Windows 8-computer, en is dus eerder een pc dan dan een echte tablet. Je kan de stekker echter loskoppelen, de steunvoet inklappen en het toestel plat op tafel leggen zoals een tablet. Zo is het mogelijk spelletjes zoals Monopoly te spelen, maar ook meer actieve games zoals luchthockey.

Het apparaat heeft zelfs speciale accessoires voor dat spel, en ook joysticks met zuignapjes voor bijvoorbeeld shooters. Speciale apps voor het toestel vind je in de Lenovo App Shop.

Lancering
De IdeaCentre Horizon Tablet PC weegt 6,8 kg en ligt deze zomer in de winkel voor 1.699 Amerikaanse dollar (1.290 euro). Er is nog geen exacte informatie over Europese prijzen. Lenovo heeft op de CES-beurs ook een dergelijk toestel getoond met een scherm van maar liefst 39 inch…

Deel dit artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!